به گزارش قشم ۲۴؛ حسین رنجبر گلشواری افزود: این برنامه ها با رویکردی اخلاقی و تربیتی و ترویج فرهنگ دینی و اسلامی، آشنایی دانش آموزان دختر مدارس سرزمین آب و آفتاب با زندگینامه حضرت زهرا (س) و الگو برداری آنان از ساده زیستی، بخشندگی و حمایت از مظلومان سرور زنان اهل بهشت طراحی شده است.
وی ادامه داد: برگزاری مسابقات فرهنگی، پیام های آموزشی و تربیتی، گفتمان دینی، تبیین زندگی حضرت فاطمه (س)، برپایی محافل اُنس با قرآن، معرفی کتاب و انتشار پیام هایی از توصیه های حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در خصوص ابعاد شخصیتی حضرت زهرای مریضه (س) از دیگر برنامه های این ایام دانش آموزان دختر در مدارس بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قشم توضیح داد: برپایی آیین تجلیل از دانش آموزان محجبه (چادری) در مدارس این جزیره و برگزاری مسابقه خطبه فدکیه در مدارس با رویکرد معرفتی نسبت به خصوصیات اخلاقی و شخصیت بی نظیر آن حضرت پیش بینی شده است.
رنجبر گلشواری اضافه کرد: هدف از برگزاری این ویژه برنامه های اخلاقی و تربیتی برای دختران دانش آموز این است که به آنها یادآوری کنیم که چرا در ایام فاطمیه، شیعیان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س) عزاداری میکنند.
حضرت فاطِمه (س) مشهور به فاطمه زهرا (پنج بعثت - ۱۱ هجری قمری)، دختر پیامبر اسلام (ص) و خدیجه کبری (س) و همسر امام علی (ع) است.
ایشان یکی از پنج تن آل عبا (اصحاب کساء) است که شیعیانِ دوازده امامی آنها را معصوم می دانند. امام دوم و سوم شیعیان، حضرت زینب (س) و حضرت ام کلثوم از فرزندان ایشان هستند.
زَهراء، عَذراء، معصومَه، حَوراء إنسیّه، حُرَّه، مُبارَکه، بَتُول، سَماویَّه، صِدّیقَه، طَیّبَه، زََکیَّه، عَذراء، راضیَه، حانیَه، مَرضیَّه، زاهِدَه، حُرَّه و سیدة نساء العالمین از القاب ایشان و اُمّ اَبیها کنیه مشهور او است.
وجود نازنین حضرت زهرا (س) اندکی پس از رحلت پیامبر(ص) و در جریان هجوم افرادی بی بصیرت به خانه اش، آسیب دید، در بستر بیماری افتاد و پس از مدت کوتاهی در سوم جمادی الثانی سال ۱۱ هجری قمری در مدینه به شهادت رسید. پیکر دختر پیامبر (ص) به سفارش خودش شبانه و مخفیانه دفن شد و مزارش هیچ گاه مشخص نشد.
شیعیان، حضرت فاطمه (س) را الگوی خود می دانند و در سالروز شهادت ایشان که به ایام فاطمیه مشهور است، عزاداری می کنند.
بنا به روایات مختلف تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(ص) بیان و از سوی علمای شیعه، ۲ تاریخ مشهور و مقبول ۷۵ روز و دیگری ۹۵ روز استناد شده است.
بسیاری از بزرگان تشیع بر این مطلب استناد دارند که با توجه به زمان رحلت پیامبر اسلام(ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت ۷۵ روز، در تاریخ سیزدهم تا پانزدهم جمادی الاول، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را فاطمیه اول می خوانند.
بر این اساس ایام فاطمیه دوم را که ۹۵ روز پس از تاریخ رحلت پیامبر(ص) عنوان شده از سوم تا پنجم جمادی الثانی می خوانند.
بنابراین ایام فاطمیه ۶ روز است که سه روز در ماه جمادی الاول و سه روز در ماه جمادی الثانی است.
دلیل اینکه سه روز در هر ماه جمادی الاول و جمادی الثانی به عنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده به این علت است که این احتمال وجود دارد ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)، ۲۹ روز باشد، حال آنکه در صورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت ۱۳ جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود.
طبق تقویم، بیشتر سه ماه قمری ۲۹ روزه و بیشتر چهار ماه قمری ۳۰ روزه میتواند پشت سر هم قرار گیرد.
بنابر عرف به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول ۷۵ روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده دهه اول فاطمیه و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول ۹۵ روز، شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده دهه دوم فاطمیه گفته میشود.
بر همین اساس شیعیان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با فرارسیدن ایام فاطمیه، ضمن برپایی مراسم سوگواری و عزاداری و همچنین دعا و نیایش در حسینیه ها و مساجد با ریختن اشک ماتم برای شهادت مظلومانه حضرت زهرا(س)، یکبار دیگر زندگانی سراسر معنویت و مرارت دخت گرامی پیامبر اسلام (ص) را مرور میکنند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com