به گزارش قشم ۲۴؛ آزاده عابدین زاده افزود: این طرح با هدف ارج نهادن به ارزش عدالت اجتماعی و برابری توانیابان یادشده در زنجیره ارزش گردشگری از سوی بوتیک هتل ایرمان قشم در ذخیره زیست کره و ژئوسایت جنگل های دریایی حرا این زمرد سبز جزیره قشم در روستای سهیلی نگین خلیج فارس انجام شده است.
وی ادامه داد: گردشگری دسترسپذیر امروزه یکی از مهمترین اقدامات برای بهرهمند ساختن اقشار کمتوان جامعه از مواهب گردشگری است و فدراسیون جهانی ناشنوایان WFD برای مشارکتپذیری اجتماعی بیش از ۴۰۰ میلیون ناشنوا و کمشنوای جهان، گردشگری را از مهمترین فعالیتهای مشترک در جوامع دانسته و از برنامه مختلف آنها حمایت میکند.
مشاور عالی گردشگری شبکه ملی ناشنوایان ایران توضیح داد: بسیاری از مقاصد گردشگری هم چون جزیره قشم با دارا بودن جاذبه های گردشگری و برخورداری از مواهب طبیعی و فرهنگی مقصدی مناسب برای گردشگران با معلولیت های جسمی مختلف نیستند.
عابدین زاده با اشاره به اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی و توجه به هرم سنی جامعه ایران نیز رو به پیری و تبعات جسمی این دوران است و در آینده نه چندان دور بازار بزرگی از گردشگران نیاز به خدمات خاص سفر و دسترس پذیری دارند، اضافه کرد: بیشتر گردشگران دارای معلولیت با همراه به سفر میروند و از نظر الگوهای اقتصادی بیشترین میزان هزینه کرد را در مقاصد گردشگری دارند که از منظر درآمدی مزیت و اثرات مثبت اقتصادی قابل توجهی در پی دارد.
وی با طرح این سوال که احتمال حضور یک گردشگر نابینا و یا مهمان ناشنوا در هتل و دیگر جاذبهها چند درصد است، گفت: پاسخ این سوال فراتر از دنیای فرضیه هاست، یک فرد با هر نوع معلولیت از حقی برابر برای استفاده از مواهب فرهنگی، طبیعی، خدمات و تسهیلات گردشگری برخوردار است و مهیا کردن حداقل امکانات دسترس پذیری در مقصد ضمن صیانت از حقوق بشر نشان از پایبندی به کدهای اخلاقی گردشگری است.
مشاور عالی گردشگری شبکه ملی ناشنوایان ایران بیان کرد: بوتیک هتل ایرمان نخستین تاسیسات گردشگری ایران در جزیره قشم است که در راستای پاسداشت ارزش های والای انسانی، اقدام به دسترسی پذیری خدمات مهمان نوازی برای طیف گوناگونی از گردشگران با وبژگیهای خاص کرده است.
وی اظهار کرد: طرح اولیه دسترس پذیری خدمات پس از برگزاری جلسات همفکری متعدد با شبکه ملی ناشنوایان و انجمن نابینایان ضمن بررسی استانداردهای جهانی و ملی و همچنین گردآوری تجربه های موفق بینالمللی در این حوزه، در چهار مرحله عملیاتی برای بازه زمانی ۲ ساله طراحی و تدوین شد که مرحله نخست آن در بهمن ۱۴۰۲ پایان یافت.
عابدین زاده افزود: همزمان با آغاز تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ با همراهی و همدلی مدیریت مجموعه ایرمان شاهدیم که مرحله نخست طرح دسترس پذیری توانیابان در ژئوسایت جنگل های دریایی حرا در مجاورت روستای سهیلی اجرایی شد و گردشگران ناشنوا و نابینا هم چون سایر گردشگران داخلی و خارجی تجربه به یادماندنی از بازدید این جاذبه خواهند داشت و این یک هدیه نوروزی بسیار ارزشمند برای آنان است.
وی تاکید کرد: در راستای توسعه گردشگری پایدار و تحقق عدالت اجتماعی اجرای این طرح در تمامی تاسیسات گردشگری و جاذبه های جزیره قشم ضروری است تا با دسترسی پذیری گردشگری مزیت رقابتی دیگر را برای این جزیره از نظر یک مقصد گردشگری پایدار مهیا کند.
مدیرکل بوتیک هتل ایرمان قشم نیز گفت: از سال ۱۳۹۶ که این هتل در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس افتتاح شد توجه به مسئولیت اجتماعی کسب و کار، سرلوحه فعالیت های حرفه ای آن شد و خود را در مقابل جامعه محلی و گردشگران جزیره جهانی قشم مسئول و پاسخگو دانست.
عادل خانگاه زاده افزود: این بوتیک هتل با هدف حمایت از زنان هنرمند نگین خلیج فارس در حوزه صنایع دستی محصولات آنان را در تزیین بخش های مختلف این هتل استفاده کرد تا ضمن معرفی، ترویج و کاربردی کردن این صنایع فاخر، طرح ها و نقوش سنتی، چشمان مهمانان داخلی و خارجی ورودی به این هتل را شیفته هنر جزیره نشینان سرزمین آب و آفتاب کند.
وی تصریح کرد: بوتیک هتل ایرمان قشم در حوزه حفاظت از محیط زیست نیز اقدامات قابل توجه ای داشته است که میتوان به پیاده سازی مدل های مدیریت سبز هتل و ارایه خدمات سبز به گردشگرانی که دغدغه حفاظت از زیست کره را دارند، اشاره کرد.
مدیرکل بوتیک هتل ایرمان قشم اظهار داشت: در ادامه این مسیر میتوان به عضویت این هتل در شبکه همیاران ژئوپارک قشم و حمایت از طرح حفاظت از کرکس کوچک پرنده در خطر انقراض نیز پرداخت.
وی توضیح داد: این هتل از سال ۱۴۰۲ به موضوع دسترس پذیری فراتر از معلولیت های حرکتی وارد شد و با همکاری شبکه ملی ناشنوایان ایران و انجمن نابینایان دسترسی پذیری خدمات هتل برای ۲ قشر گردشگر تا حد امکان انجام داد که در مرحله توسعه هتل ۲ واحد اقامتی مطابق با استانداردهای جهانی دسترس پذیری، طراحی شده اند و با آموزشهای مستمر کارکنان در مجموعه ایرمان تلاش کردیم تا اقامتی دلپذیر و به یادماندنی برای تمام این مهمانان معزز فراهم کنند.
خانگاه زاده با اشاره به اینکه از آنجایی که این هتل بوتیک را جدای از محیط کلان جزیره نمیپنداریم و وقتی صحبت از جهانی بودن جزیره قشم است بخش خصوصی گردشگری سهم بسزایی در این جهانی بودن و ماندن ایفا میکند، افزود: به عنوان عضوی از شبکه همیاران ژئوپارک قشم تجربه دسترس پذیری خدمات گردشگری را در اختیار ژئوپارک جهانی قشم قرار داده ایم.
وی با بیان اینکه از اجرای این طرح در جنگل های دریایی حرا روستای نمونه گردشگری سهیلی حمایت مادی و معنوی میکنیم، گفت: این جنگل های دریایی اعجابانگیز به عنوان یک تالاب بینالمللی، ذخیرگاه زیست کره، ژئو سایت و منطقه امن پرندگان دارای توان بالای گردشگری است.
مدیرکل بوتیک هتل ایرمان قشم اظهار کرد: هدف ایرمان از حمایت از اجرای این طرح در یک جاذبه شگفت انگیز جزیره، تعمیم استانداردهای خدماتی به تمام بخش های زنجیره ارزش گردشگری جزیره قشم است و در این راستا از کمک به دیگر بخش های گردشگری اعم از دولتی و خصوصی دریغ نخواهیم کرد، تا گردشگران از سراسر جزیره قشم به آرامش و آسایش بازدید کنند.
وی اعلام کرد: در نخستین فیلم تهیه شده برای بازدید توانیابانی که دچار نابینایی، ناشنوایی یا کم شنوایی از جنگل های دریایی حَرّا این اطلاعات به زبان اشاره ارایه میشود «گردشگر عزیز کم شنوا و ناشنوا سلام، به جنگل حرا خوش آمدی ما اهالی روستای سهیلی برای شما سفر بیادماندنی آرزومندیم، جنگل حرا یکی از جاذبه های طبیعی و گردشگری روستای سهیلی جزیره قشم است.»
این جنگل های دریایی در ساحل شمالی جزیره قشم واقع شده اند و به عنوان یکی از مناطق حفاظت شده یونسکو مورد توجه قرار دارند و برای تماشای زیبایی های این جاذبه طبیعی باید با قایق به دل آب های شور خلیج فارس بزنید.
پوشش گیاهی این جنگل سحر آمیز را بیشتر درختان حرا و چندل تشکیل میدهند که در آب و هوای استوایی این منطقه رشد خوبی دارند.
ریشه این درختان آب شور خلیج فارس را به آب شیرین تبدیل کرده و درختان به حیات خود در میان آب و خشکی ادامه میدهند.
زمانی که آب دریا فرو میرود و ریشه های درهم تنیده این درختان نمایان میشود با منظره شگفت انگیزی از عجایب طبیعت روبرو میشویم.
در انبوهی از درختان جنگل های حرا پرندگان، انواع ماهی و آبزیان دیگر لانه دارند و در حقیقت این جنگل غنی از نعمت های الهی محل اشتغال بیشتر مردم روستا سهیلی است که در آن با صیادی و ارایه خدمات به گردشگران مشغول امرار معاش هستند.
با توجه به اهمیت ارزشهای طبیعی و فرصت گردشگری جنگل حرا، زنان و مردان روستا سهیلی برای حفظ و احیای آن با کاشت نهال، جلوگیری از قطع درختان حرا و چندل و حفاظت از گونه های گیاهی و جانواری تلاش بسیاری صورت گرفته است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
قشم ۲۴/ ایرنا
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com