menusearch
qeshm-24.ir

ظرفیت‌های کارشناسیِ محیط زیست در خدمت توسعه اقتصاد دریامحور است

جستجو
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ | ۲۲:۱۰:۳۴
۱۴۰۲/۸/۲۲ دوشنبه
(0)
(0)
ظرفیت‌های کارشناسیِ محیط زیست در خدمت توسعه اقتصاد دریامحور است
ظرفیت‌های کارشناسیِ محیط زیست در خدمت توسعه اقتصاد دریامحور است

 

به گزارش قشم ۲۴؛ حبیب مسیحی تازیانی افزود: نقش استان هرمزگان و ظرفیت‌های آن در اقتصاد دریامحور، امری بدیهی و غیرقابل انکار است که توجه به الزامات محیط زیستی، تحقق درست اهداف این سیاست را تضمین می‌کند.

وی تصریح کرد: توسعه مبتنی بر اقتصاد دریامحور باید به شاخص‌های مهمی مانند حساسیت‌های اکوسیستمی در پهنه‌های آبی و خشکی و جزایر توجه داشته باشد.

این مسئول، تالاب‌های هرمزگان را یکی از مواردی معرفی کرد که می‌تواند در پیوند با گردشگری پاک، در تحقق اهداف اقتصاد دریامحور نقش ایفا کند و جوامع محلی نیز ظرفیت‌های خوبی دارند که در صورت بهره‌مندی از آموزش و امکانات مناسب، بهترین بستر اجرایی شدن آن هستند.

مسیحی تازیانی، نقش فعالیت‌های شیلاتی در اقتصاد دریامحور را مهم توصیف کرد که در کنار آن، تقویت ذخایر آبزیان و توسعه آبزی پروری به جای گسترش فعالیت‌های صیادی مستقیم و بی‌ضابطه، توسعه پایدار این بخش را رقم زده و سهم آن را از اقتصاد دریامحور بیشتر خواهد کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان اضافه کرد: توسعه صنعتی نیز در صورت توجه دلسوزانه، منافاتی با محیط زیست ندارد که در این بخش، کاهش برداشت آب از دریا و شناسایی مناطقی که برداشت آب کمترین اثر منفی بر اکوسیستم‌های دریایی دارد، شاخصه توسعه پایدار مبتی بر اقتصاد دریامحور خواهد بود.

وی ادامه داد: طبیعی است که توسعه اقتصاد دریامحور ارتباط مستقیمی با اسکان جمعیت در مناطق و استان‌های ساحلی دارد که ضرورت‌های زیست محیطی در این بخش نیز شناخته شده است.

مسیحی تازیانی، مدیریت سبز شهری، حفاظت از حریم دریا، زیبانگری و ۲ موضوع مهم مدیریت پسماند و مدیریت پساب را از مواردی دانست که باید در توسعه زیرساخت‌های شهری مناطق ساحلی از نخستین مراحل برنامه‌ریزی و اجرا مورد توجه جدی و دقیق قرار گیرد.

به تازگی رهبر معظم انقلاب در اجرای بند یک اصل یکصد و دهم قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کلی توسعه دریا محور را در ۹ بند برای اقدام به روسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.

دریاها و خصوصاً دریاهای آزاد و اقیانوس‌ها از مواهب الهی و ذخایر و منابع سرشاری برای زمینه‌سازی رشد علم و فناوری، افزایش کار و ثروت، تامین نیازهای حیاتی و تولید اقتدار و بستر مناسبی برای تمدن‌سازی می‌باشند. ایران با موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرار داشتن بین ۲ دریا و برخورداری از هزاران کیلومتر سواحل و نیز جزایر و ظرفیت‌های فراوان بر زمین مانده، لازم است با حضور موثر در ساحل، فراساحل، دریا و اقیانوس و بهره‌گیری از آن به عنوان یک پیشران و محور توسعه کشور، برای احراز جایگاه شایسته منطقه‌ای و جهانی در بهره‌گیری از دریا اقدام کند.

هدر سایت
جاذبه های گردشگری قشم
چی کجاست؟
آخرین اخبار