منصور عظیم زاده اردبیلی گفت: قشم برای حضور سرمایه گذاران خارجی در حوزه های مختلف اقتصادی آمادگی کامل دارد.
وی ادامه داد: تسهیل فرآیند واگذاری زمین به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان خارجی و وجود نیروی کار ارزان در کنار معافیت های مالیاتی و مشوق های اقتصادی، مهمترین مزیت های منطقه آزاد قشم برای ترغیب سرمایه گذاران کشور چین جهت حضور در این منطقه هستند.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: برای حضور سرمایه گذاران خارجی در قشم مدل های مختلف قراردادی از جمله سرمایه گذاری مشترک ( join t venture)، سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) قرارداد ساخت، بهرهبرداری و واگذاری (BOT) و نظایر آن با توجه به امکان سنجی پروژه ها پیش بینی شده است.
به گفته عظیم زاده اردبیلی؛ ۹۱ طرح سرمایه گذاری دارای اولویت در حوزه های نفت و انرژی، صنعت، شیلات و گردشگری جزیره قشم تعریف شده که در نمایشگاه CIFIT ۲۰۲۳ چین نیز برای سرمایه گذاران و علاقه مندان ارایه شد.
وی با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های اقتصادی جزیره قشم برای حضور سرمایه گذاران خارجی، تصریح کرد: احداث پل خلیج فارس و اجرای پروژه جامع ارتباطی خلیج فارس (شامل چهار بخش پل، جاده، راه آهن و توسعه بندر کاوه) از دیگر موضوعات جهت همکاری مشترک با سرمایه گذاران چینی است.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: ایجاد واحدهای تولیدی زودبازده، حضور صنایع بزرگ در حوزه های مختلف تولیدی، تولید ماشین های برقی، سرمایه گذاری در حوزه ساخت و ساز و طرح های عمرانی، تولید تجهیزات مربوط به حوزه نفت و گاز و انرژی های پاک از دیگر حوزه هایی هستند که برای حضور سرمایه گذاران چینی آمادگی دارند.
عظیم زاده اردبیلی خاطرنشان کرد: شرایط برای امضای تفاهم نامه خواهرخواندگی میان منطقه آزاد قشم و منطقه آزاد چینگداو با هدف توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیند سرمایه گذاری کامل مهیا و آماده است.
کمک بریکس به سرمایه گذاری بین المللی در قشم
نماینده اقتصادی منطقه آزاد چینگداو کشور چین نیز در این جلسه گفت: عضویت ایران در پیمان بریکس از مهمترین اتفاقاتی است که میتواند در تسهیل تبادلات مالی بین المللی برای اجرای پروژه های مختلف و سرمایه گذاری کمک کند.
An Pengchao ادامه داد: قشم ظرفیت ها و توانمندی های خوبی برای حضور تولیدکنندگان و سرمایه گذاران چینی در حوزه صنایع زودبازده دارد که میتواند موجب افزایش تعامل اقتصادی و تبادلات تجاری دو کشور شود.
وی در ادامه با دعوت از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری این سازمان برای بازدید از منطقه آزاد چینگداو و آشنایی با توانمندی شرکت های فعال در این منطقه؛ از امضای تفاهم نامه خواهرخواندگی میان دو منطقه آزاد استقبال کرد.
براساس این گزارش، هیات سرمایه گذاران چینی امروز و فردا در بازدیدهایی از واحدهای تولیدی، صنایع، بندر تجاری کاوه، پالایشگاه و واحدهای فعال در حوزه نفت و انرژی، واحدهای شیلاتی و ظرفیت های گردشگری جزیره با ظرفیت ها و توانمندی های منطقه آزاد قشم آشنا خواهند شد.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com