به گزارش قشم ۲۴؛ عادل پیغامی روز دوشنبه در این جلسه با تاکید بر لزوم فعال ساختن دیپلماسی اقتصادی در منطقه آزاد قشم، بیان داشت: جزیره قشم از ظرفیت های فراوانی برای دستیابی به توسعه برخوردار است و افزایش مراودات بین المللی به منظور دستیابی به این هدف در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: از همین روی مذاکرات خوبی با کشور روسیه انجام شده و شرایط حضور روس ها در توسعه طرح های بندری، عمرانی و شیلاتی، افزایش تبادلات در حوزه گردشگری، برقراری خطوط هوایی بین قشم و روسیه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در دست بررسی است.
پیغامی در این جلسه ضمن تشریح طرح جامع ارتباطی خلیج فارس و معرفی ظرفیت های حمل و نقل و پشتیبانی (لجستیک) منطقه آزاد قشم، اضافه کرد: آمادگی لازم برای همکاری با شرکت های روسی در ساخت و توسعه طرح های یادشده وجود دارد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اظهار داشت: همچنین آمادگی لازم برای همکاری با بانک های روسیه و راه اندازی فروشگاه های زنجیره ای در منطقه آزاد وجود دارد که مستلزم مساعدت سفیر ایران در روسیه است.
به گفته پیغامی امکان سنجی برقراری خطوط پروازی بین مسکو - تهران - قشم و سوچی - تهران - قشم از دیگر مواردی که مورد استقبال روس ها قرار دارد و نیازمند مساعدت سفیر برای انجام پیگیری های لازم است.
وی همچنین با اشاره به سفر هیاتی از استان کراسنودار روسیه به جزیره قشم، افزود: مذاکرات اولیه برای انعقاد تفاهم نامه های همکاری و برقراری ارتباط خواهرخواندگی بین قشم و شهر سوچی انجام شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان ساخت: سفارت ایران در کشور روسیه میتواند نقش موثری در در زمینه معرفی جزیره زیبای قشم به شرکت های روسی و تبلیغ توانمندی های این جزیره در روسیه و ارائه راهکارهای تبلیغاتی ایفا کند.
در ادامه این جلسه کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز ضمن ابراز خرسندی از اقدامات انجام شده در حوزه دیپلماسی اقتصادی در قشم از آمادگی این سفارت به منظور تسهیل ارتباطات قشم و روسیه خبر داد.
وی ادامه داد: توجه به شرایط راهبردی قشم، این جزیره مکان خوبی برای افزایش سطوح ارتباطی با کشور روسیه به حساب میآید و از ارایه همکاری های لازم دریغ نخواهیم کرد.
جلالی ضمن ارایه راهکار و پیشنهادهای مطلوب به منظور افزایش مراودات پیشنهاد داد تا منطقه آزاد قشم میزبان کمیسیون مشترک اقتصادی روسیه و ایران شود که این موضوع مورد استقبال مسوولان سازمان قرار گرفت.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com