menusearch
qeshm-24.ir

طرح تضمین کیفیت آبزیان و رهگیری محصولات شیلاتی هرمزگان آغاز شد

جستجو
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۹:۰۸:۵۷
۱۴۰۳/۹/۲۶ دوشنبه
(0)
(0)
طرح تضمین کیفیت آبزیان و رهگیری محصولات شیلاتی هرمزگان آغاز شد
طرح تضمین کیفیت آبزیان و رهگیری محصولات شیلاتی هرمزگان آغاز شد

 

به گزارش قشم ۲۴؛ مسعود بارانی در جمع خبرنگاران افزود: با اجرای طرح تضمین کیفیت آبزیان در بحث رعایت مسائل بهداشتی آبزیان صید شده، مدیریت صید، آمار صید و گونه‌های صید شده نظارت دقیق‌تری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این طرح با همکاری اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان به مرحله اجرا درآمده است، اظهار کرد: ابتدا فعالیت بنادری که مدیریت آنها واگذار شده در اولویت صدور پروانه بهداشتی هستند.

مدیرکل شیلات هرمزگان بر لزوم حمایت از این طرح تأکید کرد و گفت: صنعت شیلات باید در چارچوب ضوابط ملی و بین‌المللی، از نظر بهداشتی و کیفیت محصول، مورد تأیید قرار گیرد تا بتواند در بازارهای داخلی و خارجی رقابت کند.

بارانی تولید پایدار پروتئین دریایی؛ ارزش تغذیه‌ای آبزیان و توانایی این صنعت در سازگاری با شرایط متغیر اقلیمی را سه عامل مهم در تأمین پروتئین دریایی عنوان کرد.

تعیین تقویم زمانی تولید میگوی پرورشی

بارانی به تعیین تقویم زمانی تولید میگوی پرورشی برای سال زراعی۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: برنامه‌ریزی هر چه‌بهتر تامین و تولید خوراک استاندارد و بهداشتی میگو، پیگیری تامین مولد خوب و با کیفیت و عاری از بیماری، پیگیری رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فنی در مزارع و مراکز تکثیر میگو توسط بخش خصوصی، ایجاد هماهنگی بیشتر بین تولیدکنندگان و دستگاه‌های متولی در راستای رفع موانع تولید از اهم برنامه‌های شیلات استان برای سال زراعی پیش رو است.

وی با اشاره به اینکه تامین مولد سالم و با کیفیت می‌تواند باعث تولید ایمن و پایدار شود، گفت: همچنین تامین خوراک خوب و مغذی برای آبزیان از اهمیت ویژه و خاصی در صنعت تکثیر و پرورش آبزیان به ویژه میگوی پرورشی برخوردار است.

وی با تاکید بر توصیه‌های لازم برای جلوگیری از بروز بیماری‌ها، افزود: ذخیره‌سازی بچه میگو برای سال ۱۴۰۳ از ۲۰ بهمن ماه سال جاری آغاز و تا پایان مردادماه سال آینده ادامه خواهد داشت.

مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فنی تکثیر و پرورش میگو بی شک در درجه اول به نفع خود بهره برداران و مزرعه داران است، بر رعایت آن‌ها و ارتقای مدیریتی در مزارع پرورش میگو تاکید کرد.

وی بررسی روند ذخیره‌سازی بچه میگو، تراکم ذخیره‌سازی طبق الزامات فنی و بهداشتی، برگزاری جلسات مستمر با پرورش دهندگان در راستای کنترل و رعایت الزامات بهداشتی مزارع پرورش میگو و حضور کارشناس فنی شیلات در روز ذخیره‌سازی بچه میگو در مزارع را ضروری دانست.

هرمزگان با بیش از ۳۵ هزار بهره‌بردار شیلاتی و تولید بیش از ۳۴۰ هزارتن آبزیان دریایی و پرورشی به‌عنوان بزرگ‌ترین استان شیلاتی کشور مطرح است و رتبه نخست تولیدات شیلاتی کشور را به خود اختصاص داده است.

ساردین ماهیان، متو ماهیان، هوور،کوتر، گیش، هامور،شیر، حلوا سیاه، سارم، سوکلا، قباد، میش ماهی و میگو بیشترین ترکیب صید استان هرمزگان را تشکیل می‌هد.

 

قشم ۲۴/ ایرنا

هدر سایت
جاذبه های گردشگری قشم
چی کجاست؟
آخرین اخبار