menusearch
qeshm-24.ir

اقدامات دولت سیزدهم برای حل مشکل آب

جستجو
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | ۲۳:۲۷:۰
۱۴۰۳/۴/۹ شنبه
(0)
(0)
اقدامات دولت سیزدهم برای حل مشکل آب
اقدامات دولت سیزدهم برای حل مشکل آب

 

به گزارش قشم ۲۴؛ طرح‌‌‌ جهاد آبرسانی در ۸۱۴ روستا واقع در ۲۶ استان کشور و ۴۲طرح‌‌‌ و پروژه صنعت آب و برق با حضور محمد مخبر، سرپرست ریاست‌جمهوری و علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در قالب طرح «خدمت‌ماندگار» به‌صورت همزمان افتتاح شد.

در این مراسم علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در ارتباط با اقدامات صورت‌گرفته در دولت سیزدهم در حوزه آبرسانی و مدیریت منابع آب کشور گفت: در ابتدای دولت برنامه‌‌‌ها و اهداف مشخصی برای مدیریت منابع آب و توسعه شبکه‌های آبرسانی درنظر گرفته شد که برخی کارشناسان عقیده داشتند این برنامه‌‌‌ها عملیاتی نیست.

وزیر نیرو ادامه‌داد: در این برنامه‌‌‌ها آبرسانی به مناطق نیازمند آب به ظرفیت سالانه ۷۰۰‌میلیون متر‌‌‌مکعب ظرف ۴ سال‌در نظر گرفته‌شده بود که نه‌تنها ظرف ۳ سال‌این هدف به‌صورت کامل محقق شد، بلکه ظرفیت آبرسانی کشور به یک‌میلیارد و ۴۵۰‌میلیون متر‌مکعب رسید‌که نشان از تحقق بیش از ۲برابری برنامه تنظیم‌شده دارد.

وی درخصوص اقدامات صورت‌گرفته در دولت سیزدهم در حوزه سد‌‌‌سازی گفت: در برنامه تقدیمی به مجلس پیش‌بینی شده‌بود ظرف سه سال‌۳۰ سد در کشور احداث شود که در سه سال‌گذشته ۲۶ سد در نقاط مختلف کشور با حجم مخزن ۴‌میلیارد و ۳۱‌میلیون متر‌مکعب به بهره‌‌‌برداری رسید ‌و اگر عمر دولت به چهار سال ‌می‌رسید، تعداد این سدها با توجه به اقدامات مضاعفی که در این حوزه صورت ‌گرفته‌است، به‌مراتب بیشتر از هدف تعیین‌شده، می‌شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود به هدف‌گذاری دولت برای توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی کشور به میزان ۱۲۵‌هزار هکتار اشاره کرد و افزود: طی سه سال‌گذشته ده‌ها‌هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در کشور توسعه یافت که بخش قابل‌توجهی از این اراضی در مناطق مرزی قرار دارد و افتتاح پروژه خداآفرین و سد قیز ‌قلعه‌سی تنها یکی از این نمونه‌هاست. وی درخصوص توسعه شبکه‌‌‌های آبیاری و زهکشی کشور اضافه کرد: از ۱۲۵‌هزار هکتار هدف‌گذاری صورت‌گرفته، ۴۷‌هزار هکتار به‌صورت رسمی اجرایی شده‌است و با توجه عنایت ویژه مقام‌معظم رهبری و اختصاص یک‌میلیارد دلار برای توسعه شبکه‌‌‌های آبیاری و زهکشی مناطق مرزی انتظار می‌رود بقیه هدف تعیین‌شده نیز با توجه به اجرای بخش‌های مهمی از پروژه‌ها نهایتا در پاییز امسال اجرایی شود.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود درباره توسعه شبکه‌‌‌های فاضلاب شهری و روستایی کشور بیان کرد: در بخش فاضلاب ۴۶ طرح در دستور کار قرارگرفته بود که کار عملیاتی ۳۵ طرح تمام شد و در این بخش شاهد تحقق ۷۶‌درصدی برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ها بودیم.

وزیر نیرو در ادامه به ۴‌اقدام اساسی دولت سیزدهم برای حل مشکلات آب کشور اشاره کرد و افزود: اجرای طرح بزرگ جهاد آبرسانی از جمله این طرح‌ها بود که در قالب آن و طی سه سال‌گذشته به بیش از ۵‌هزار روستا آبرسانی شد.

وی در همین رابطه اضافه کرد: کار بزرگ دیگری که در بخش مدیریت و تامین منابع آب صورت‌گرفت، ترسیم نقشه‌راه آب کشور به‌عنوان یک سند راهبردی و بالادستی بود که اجرای آن به‌عنوان یک شاخص می‌تواند به رفع ناترازی‌‌‌ها در بخش آب کمک کند. محرابیان موضوع مهم دیگر در حوزه مدیریت منابع آب را مدیریت توامان آب و برق توصیف کرد و در این‌خصوص گفت: مدیریت آب‌های سطحی در گذشته با توجه به سازه‌‌‌ها و سدهایی که در کشور وجود دارد به‌صورت مطلوب صورت می‌گرفت، اما در بخش چاه‌‌‌های کشاورزی مدیریت خوبی در این حوزه وجود نداشت.

وی ادامه‌داد: از سال‌۷۰ تا ابتدای دولت سیزدهم اقدام جدی و مناسبی برای مدیریت میزان برداشت چاه‌‌‌های آب کشاورزی و صیانت از منابع آب زیر‌‌‌زمینی صورت نگرفته بود و در ابتدای دولت تنها ۵‌درصد از چاه‌ها به کنتور هوشمند مجهز بودند، اما در سه سال‌گذشته با نصب کنتورهای هوشمند بر روی ۹۹‌درصد از چاه‌‌‌های کشاورزی و از طریق میزان مصرف انرژی به‌صورت دقیق، میزان برداشت آب چاه‌های کشاورزی در حال کنترل و مدیریت است.

وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود به اجرای طرح‌های گسترده در حوزه بازتخصیص آب و پساب اشاره کرد و افزود: در این حوزه نیز اقدامات قابل‌قبولی صورت‌گرفت که نتیجه آن بهبود شاخص‌های مدیریت منابع آب کشور است.

پروژه‌های افتتاح‌شده

از جمله پروژه‌هایی که در استان هرمزگان افتتاح‌شده، می‌توان به پروژه آبرسانی درگهان و لافت جهت تامین آب شرب ۲ شهر و ۸ روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۷‌هزار نفر و به ظرفیت ۵۸ لیتر بر ثانیه؛ پروژه آبرسانی حوزه قلات به‌منظور تامین آب شرب دو شهر و ۲۲ روستا با جمعیتی بالغ بر ۸۹‌هزارنفر و به ظرفیت ۱۰۴ لیتر بر ثانیه؛ پروژه آب شیرین‌‌‌کن مجتمع کاشی به ظرفیت ۳۳۰۰ مترمکعب در شبانه روز در راستای تامین آب شرب یک شهر و ۲۳روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۳‌هزار نفر؛ آبرسانی به بندرعباس از شمیل و نیان جهت تامین ایمن و پایدار آب شرب شهر بندرعباس و روستاهای مسیر خط انتقال، تعویض یک مدار هادی خط عبور از دریا بندرپل – بندر لاقت و نیز توسعه و بهینه‌سازی شبکه‌‌‌های توزیع برق اشاره کرد.

افتتاح واحدهای ۲ و ۳ بخار نیروگاه سبلان در مجموع به ظرفیت ۳۲۰‌مگاوات؛ افتتاح ساختمان سد عمارت با حجم مخزن ۱۸۳‌میلیون مترمکعب و با هدف جلوگیری از خروج آب‌های مرزی از کشور، تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی؛ افتتاح ساختمان سد عنبران با حجم مخزن یک‌میلیون مترمکعب و با هدف مهار آب‌های سطحی استان، توسعه گردشگری و تامین آب شرب و کشاورزی؛ پروژه‎‌‌‌های آبرسانی و ذخیره آب در سطح استان شامل سیستم ارتقای کیفی تصفیه‌‌‌خانه آب شرب اردبیل، ایستگاه پمپاژ سربند؛ مخزن ۵‌هزار مترمکعبی آبرسانی به مشکین‌شهر؛ اصلاح منطقه رانش طرح آبرسانی مشکین‌شهر و پست فوق‌توزیع مغان – شبکه خداآفرین‌ و نیز افزایش توان پست ۶۳.۲۰کیلوولت اجیرلو و احداث خطوط ۲۳۰ و ۶۳ کیلوولت در سطح این استان از پروژه‌های افتتاحی استان اردبیل است.

آبگیری ساختمان سد صفارود (شهیدان امیرتیموری) با حجم مخزن ۷۷‌میلیون مترمکعب؛ انتقال آب از خط خلیج‌فارس به شهر رفسنجان؛ پروژه‌های تامین آب و بهبود شبکه آبفا در راستای تامین آب شرب ۳۰روستا با جمعیت ۱۶‌هزار و ۳۸۵ نفر؛ احداث و افزایش ظرفیت ۵پست ۱۳۲.۲۰ کیلوولت و خط انتقال ۱۳۲کیلوولت منوجان- نودژ و نیز توسعه و بهینه‌سازی شبکه‌‌‌های توزیع برق در شرکت توزیع برق جنوب و شمال کرمان، پروژه‌های افتتاحی استان کرمان را تشکیل می‌دهند.همچنین در این مراسم طرح آبرسانی به شهرستان تفرش در استان مرکزی با اعتبار ۱۵۰۰‌میلیارد‌تومان به بهره‌‌‌برداری رسید.

 

قشم ۲۴/ تسنیم

هدر سایت
جاذبه های گردشگری قشم
چی کجاست؟
آخرین اخبار