به گزارش قشم ۲۴؛ کمبود پارهای امکانات در جزیره قشم و ضرورت سفر روزانه مردم این جزیره به شهر بندرعباس سبب شده بود تا تردد آنان با شناور به مرکز هرمزگان نیم بها باشد اما در روزهای اخیر این رویه تغییر کرده و مردم باید بلیط کامل تهیه کنند.
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس است و جمعیتی بیش از یکصد هزار نفر دارد و مردم این جزیره بزرگ برای تامین بسیاری از مایحتاج و نیازهای خود مجبور به سفر به بندرعباس با شناورهای مسافربری هستد.
بهای بلیط برای مردم عادی و مسافران ۱۵۰ هزار تومان و برای قشموندان ۷۵ هزار تومان تعیین شده بود.
از روز پنجشنبه ۱۰ آبان ماه اهالی قشم در هنگام سفر به بندرعباس و یا از بندرعباس به قشم متوجه شدند که باید بلیط کامل ۱۵۰ هزار تومانی به مانند گردشگران دریافت کنند و دیگر خبری از بلیط ۷۵ هزار تومانی در کار نیست.
معمولاً افزایش نرخ بلیط شناورها تصمیماتی از این دست بدون اطلاع رسانی صورت میگیرد و همین مسئله همواره مورد اعتراض جزیره نشینان واقع میشود.
با وجود مصاحبه روز جمعه رئیس تعزیرات حکومتی جزیره قشم درباره ضرورت بازگرداندن مبلغ اضافه دریافتی از مردم قشم، اما این وضعیت تداوم یافته و قشموندان همچنان مجبور به تهیه بلیط ۱۵۰ هزار تومانی هستند که البته این امتیاز نیز یک بار در هفته است.
اداره مالیاتی به شناورداران فشار آورد، شناورداران هم به مردم!
رئیس بندر مسافری شهید ذاکری قشم هم دلیل این مجموعه اتفاقات را اعتراض تعاونی شناورداران به هزینههای بالای کسبوکارشان و ابلاغیه جدید اداره مالیات به شناورداران عنوان میکند و میگوید: امور مالیاتی چند روزی است که ابلاغ کرده از آن جایی که خدمات شناورداران از محدوده منطقه آزاد قشم خارج میشود و بر روی آبهای کشور است در نتیجه بایستی مالیات بدهند.
اداره تعزیرات حکومتی قشم اما همچنان بر ضرورت اجرای مصوبه تنظیم بازار مبنی بر کرایه ۷۵ هزار تومانی قشموندان تأکید دارد و ترکاشوند رئیس آن میگوید: افزایش خودسرانه قیمت بلیتها تخلف است.
شناورداران نالان از هزینههای بالای شناور داری
شناورداران جزیره قشم ه حد فاصل بندرعباس تا جزیره قشم تردد میکنند و فعالیت خود را در یک تعاونی با عنوان خیبر قشم متمرکز ساختهاند میگویند هزینههای شناور داری بسیار بالا و حمایتهای دولتی خاصی وجود ندارد آنان برای بقا در این شرایط سخت اقتصادی مجبورند مرتباً یا درخواست افزایش کرایهها را داشته باشند و یا به تدریج از این صنف کنار بکشند.
چند سال پیش در مسیر بندرعباس به قشم بیش از ۵۰ تا ۶۰ شناور تردد میکرد اما شمار شناورها در سالهای اخیر کاهش قابل توجهی یافت و تقریباً به نصف رسیده است چرا که هزینه تعمیر و نگهداری شناورها به شدت بالاست و بسیاری از فعالان این حوزه دیگر تمایلی به ماندن در این صنف ندارند و یا شناور خود را میفروشند و یا موتور آن را.
یکی از شناورداران این مسیر به خبرنگار فارس میگوید هر بار تعویض روغن یک شناور مسافری تا ۴۰ میلیون تومان برای ما هزینه دارد و واقعاً شرایط صنف ما در کشور مورد مشابهی ندارد لذا دولت میبایست امکان خاصی قائل شود تا ما بتوانیم چراغ تردد به جزایر و گردشگری قشم را روشن نگه داریم.
وی میگوید استهلاک تردد شناورها و قیمت قطعات بسیار بالاست و توانی برای فعالان این صنف نمانده و از طرفی بیمه و مالیات و حقوق پرسنل کشتی هم هست.
چرا قشموندان مرتب به بندرعباس سفر میکنند؟
اهالی قشم برای رفع برخی نیازهای خود مجبورند مرتب به بندرعباس سفر کنند و لذا هزینه بالای تردد به صورت خانوادگی به سرزمین اصلی برای آنان بسیار بالاست و یک خانواده ۴ نفره با شرایط فعلی مجبور است تا برای یک رفت و برگشت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کنند.
برخی دانشجویان، اساتید دانشگاهها، کارمندان بخش خصوصی و کادر درمان و حتی برخی کادر آموزشی و بیماران و ورزشکاران قشمی نیاز به تردد مستمر به قشم از سرزمین اصلی دارند و حتی انتظار آن بود تا دستگاههای متولی از جمله همان ستاد تنظیم بازار برای مسافران کثیرالسفر تدبیری میاندیشیدند.
قشم ۲۴/ حرا نیوز
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com