به گزارش قشم ۲۴؛ مهدی دوستی در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان هرمزگان اظهار کرد: طبق آنچه که نقشههای هواشناسی نشان میدهد بخش عمده بارندگیها غرب، شرق و جزایر هرمزگان را دربر خواهد گرفت و ضرورت دارد فرمانداران، مدیران و تمامی دستگاههای اجرایی، امدادی و خدمات رسان همچنین تجهیزات و ماشین آلات در آمادگی کامل باشند، چرا که ممکن است سرعت وزش باد، بارندگی را به عرضهای بالاتر نیز منتقل کند.
وی با اشاره به هشداری جدی این سامانه بارشی بر لغو مرخصیها در همه سطوح اجرایی تاکید کرد و افزود: لازم است تمامی اعضای ستاد آمادهباش را به زیرمجموعه اعلام و تا سه رده جانشین را تعیین و معرفی کنند همچنین مدیرکل مدیریت بحران، فرمانداران و رسانه ها در تمامی برنامهها و از همه ظرفیتها برای اطلاع رسانی استفاده و هشدارهای مورد نیاز را به مردم اطلاع دهند.
رئیس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران هرمزگان تاکید کرد: ضرورت دارد دستگاههای خدمات رسان آبفا، برق منطقهای، توزیع برق، مخابرات، پخش فرآوردههای نفتی، راهداری، شبکه بهداشت و درمان، هلالاحمر، شهرداریها، دهیاریها، تربیت بدنی، آموزش و پرورش آمادگی کامل برای رفع هرگونه نقص احتمالی در اثر بارندگی، آماده سازی و تجهیز محلها اسکان اضطراری و امدادرسانی را داشته باشند و همچنین ماشین آلات مورد نیازِ از هم اکنون به مناطق متأثر از بارندگی اعزام شوند.
وی ضرورت بررسی وضعیت آب آشامیدنی مردم در زمان بارندگی را مهم دانست و گفت: آبفا و آب منطقهای پایش مستمر و رفع تیرگی احتمالی آب آشامیدنی را با جدیت دنبال کنند و پایداری شبکه برق سدهای شمیل و نیان همچنین آماده باش ژنراتورهای تأسیسات آبرسانی، افزایش حجم آب در مخازن ذخیره تصفیه خانهها در دستور اقدام باشد و شرکت توزیع برق برای رفع هرگونه اختلال در شبکه برق رسانی آمادگی کامل را داشته باشد.
دوستی نظارت فرمانداران بر ساماندهی و لایروبی مسیلها را مهم دانست و افزود: بازدید میدانی از پلهای کن ارتفاع، بررسی وضعیت الان و درحین بارندگی مسیر رودخانهها و انحراف آب بویژه رودخانههای درون شهری که به مناطق مسکونی منتهی میشوند اهمیت دوچندانی دارد و در زمان بارندگی برای جلوگیری از آبگرفتگی در معابر شهری نیاز است پمپهای تخلیه آب فعالیتشان همزمان با آغاز بارندگی شروع شود تا آبگرفتگیها به حداقل برسد.
استاندار هرمزگان با اشاره به احتمال سرریز شدن سد بردول پارسیان تاکیدکرد: فرماندار پارسیان در رفع مشکلات مناطق پایین دست سد بردول با قید فوریت اقدام کند و با توجه به احتمال بسته شدن محورهای فرعی و روستایی، تجهیزات بازگشایی، امکانات جابجایی ضروری افراد بیمار و مادران باردار از مناطق پرخطر به نقطه امن همچنین ذخیره سوخت و اقلام غذایی انجام شود.
دوستی اظهار کرد: دستگاهها در بخشهای مختلف حتماً باید کشیکهای عملیاتی داشته باشند و دستگاههای حوزه آب، برق و گاز نیز باید آمادگی کامل برای هر گونه بحران احتمالی را داشته باشند از طرفی با توجه به اینکه در صورت بروز سیلاب ممکن است چند ساعتی انتقال سوخت به شهرستانهای متأثر با توقف روبرو شود شرکت پخش فرآوردههای نفتی از هم اکنون باید تمهیداتی برای اأمین سوخت دیزل مورد نیاز تأسیسات آبرسانی استان، سوخت جایگاهها و گاز مایع مصارف خانگی در جزایر را به صورت مستمر داشته باشد.
استاندار هرمزگان بر هماهنگی فرمانداران با نیروی انتظامی استان و انسداد موقت مسیرهای پرخطر تأکید داشت و اطلاع رسانی برای جلوگیری از هرگونه صعود کوهنوردان به ارتفاعات، فعالیتهای صیادی و قایقرانی یا اسکان در حریم رودخانهها را بسیار ضروری دانست.
در این نشست دستگاههای خدماترسان و امدادی هرمزگان نیز گزارشی از تمهیدات اندیشیده شده برای مقابله با مخاطرات احتمالی ارائه دادند.
قشم ۲۴/ ایرنا
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com