به گزارش قشم ۲۴؛ هرمزگان به عنوان قطب تولید محصولات خارج از فصل شناخته میشود و سالانه با تولید محصولات سبزی و صیفی و محصولات زراعی نقش مهمی در تامین نیازهای کشور ایفا میکند.
کشاورزی در استان هرمزگان برخلاف سایر استانها که کشاورزی را در 6 ماه سال تجربه میکنند، به صورت 12 ماهه انجام میشود و در این مدت 30 محصول توسط کشاورزان زحمتکش این استان روانه بازار میشود.
هرمزگان سالانه بالغ بر 2 میلیون و 300 هزار تن محصول کشاورزی اعم از صیفی و سبزی و محصولات زراعی تولید میکند، عمده تولیدات این استان گوجه فرنگی، بادمجان، پیاز، هندوانه، فلفل و خیارسبز و همچنین گندم، جو و کلزا است.
اما در فصل پاییز مهمترین محصول تولیدی استان در بخش کشاورزی هندوانه شب یلدا است، هرمزگان به عنوان اصلیترین منبع تولید هندوانه شب یلدا در کشور شناخته میشود و سالیانه با کشت پاییزه این نیاز کشور را تامین میکند.
در همین زمینه سید رضا امیری زاد مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار داشت: هرمزگان قطب تولید هندوانه خارج از فصل کشور و تامین کننده مهم هندوانه شب یلدا در کشور محسوب میشود.
وی افزود: در استان 3 فصل برای برداشت هندوانه شامل شب یلدا، عید نوروز و ایام خرداد ماه وجود دارد که در هر فصل محصولات برداشت و روانه بازار میشود.
معاون امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: در حال حاضر 8900 هکتار از مزارع استان زیر کشت هندوانه وجود دارد که در مجموع سالانه 350 هزار تن هندوانه تولید و به بازار عرضه میشود.
وی تصریح کرد: برای شب یلدا هم برداشت هندوانه از مزارع استان آغاز شده و انتظار میرود بالغ بر 200 هزار تن هندوانه برداشت و عرضه شود، شهرستان میناب به ویژه بخش توکهور و شهرستان جاسک مهمترین مناطق تولید هندوانه استان هستند.
امیریزاد گفت: بیشتر هندوانه تولیدی استان روانه بازار تهران و سپس استانهایی همچون تبریز، فارس، خراسان و اصفهان میشود.
وی در خصوص مسئله آب بر بودن تولید هندوانه گفت: این مسئله را قبول نداریم به ازای هر کیلو هندوانه 100 لیتر آب مصرف میشود و در ازای هر هکتار سطح زیر کشت هندوانه 3500 مترمکعب آب مصرف میشود که با توجه به نیاز کشور و درآمدزایی کشاورزان و مدیریت مصرف آب به وسیله آبیاری تحت فشار، بارندگیها و کشت هندوانه با نشا، مصرف آب در تولید این محصول در استان کاهش چشمگیری یافته است.
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com