به گزارش قشم ۲۴؛ هرمز یکی از جزایر مسکونی با جاذبههای گردشگری بالا در خلیج فارس است که در ۸ کیلومتری بندرعباس قرار دارد مساحت این جزیره بالغ بر ۴۲ کیلومتر مربع و با جمعیتی بیش از ۵ هزار و ۸۹۱ نفر است.
مانگرو سفید از جمله معدود درختانی است که به دلیل شرایط جغرافیایی جزیره هرمز در این منطقه رشد میکند و جذابیت خاصی را به این جزیره بخشیده است. از سویی دیگر سایر جاذبههای گردشگری همچون الهه نمک، ساحل سرخ، دره رنگینکمان، دره مجسمهها و سواحل زیبای این جزیره سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود جذب میکند.
افزایش و توسعه گردشگری در جزیره هرمز همانگونه که موجب رونق اقتصادی این جزیره شده است، مشکلات و معضلات فرهنگی زیادی را نیز در پی داشته که از آن جمله میتوان به ورود فرهنگ وارداتی در آداب و رسوم مردم، عدم توجه به قوانین و رفتارهای هنجارشکنانه برخی گردشگران اشاره کرد.
آداب و رسوم جزیره هرمز یکی از جاذبههای گردشگری
وحید مرادی یکی از گردشگران جزیره هرمز با بیان اینکه آداب و رسوم مردم این جزیره توانسته است در کنار جاذبههای گردشگری او و خانوادهاش را به این جزیره مجذوب خود کند، اظهار کرد: غذاهای دریایی طبخ شده توسط بانوان بومی این جزیره بسیار دل انگیز است.
وی به زیباییهای طبیعی هرمز اشاره کرد و گفت: مردم این جزیره بسیار خون گرم و میهماننواز هستند.
این گردشگر تصریح کرد: افزایش امکانات گردشگری و زیر ساختی باید در دستور کار مسؤولان قرار گیرد تا گردشگران با مشکلات کمی مواجه شوند.
مرادی با بیان اینکه سفر به جزیره هرمز خاطرات خوبی را برای او و خانوادهاش رقم زده است، مطرح کرد: دوست دارم به زودی مجدداً به این منطقه سفر کنم.
افزایش معضلات فرهنگی در جزیره هرمز
حسین هرمزی یکی از شهروندان ساکن در جزیره هرمز با اشاره به اینکه رونق گردشگری در این جزیره موجب شده مشاغل خانگی نیز رونق بگیرد، اظهار کرد: طبخ غذای محلی، ساخت صنایع دستی و… از جمله مشاغل خانگی است که با افزایش ورود گردشگران به جزیره رونق گرفته است.
این شهروند هرمزی در ادامه به برخی معضلات فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: رونق گردشگری تنها جنبههای مثبتی نداشته بلکه برخی معضلات به ویژه مسائل اجتماعی همچون بیحجابی، تفریحات نامناسب در برخی سواحل و مصرف برخی نوشیدنیهای غیرمجاز را به دنبال داشته است.
وی مطرح کرد: برخی گردشگران انتظار دارند همچون تورهای گردشگری در دیگر کشورهای حواشی خلیج فارس رفتار کنند که این موضوع با فرهنگ مردم منطقه سازگار نیست.
هرمزی با تاکید بر رفتارهای هنجارشکنانه برخی گردشگران در جزیره هرمز، افزود: گردشگران باید به عرف و آداب و رسوم مردم این جزیره احترام بگذارند و از قوانین کشور تبعیت کنند.
اجرای طرح سالمسازی سواحل و امنیت محلات هرمز
حجت الله سالاری دبیر قرارگاه امنیتی حاج احمد متوسلیان هرمز، طی چند روز گذشته از برخورد قانونی با متخلفین در جزیره هرمز خبر داد و گفت: طرح سالم سازی سواحل وامنیتمحلات هرمز اجرا شد.
وی با بیان اینکه در این طرح ۶۰ لیتر انواع مشروبات الکلی خارجی و دست ساز و یک کیلو مواد مخدر از نوع گل و قارچ کشف و ضبط شده است، مطرح کرد: ۹۰ متخلف در خصوص بیحجابی دستگیر که برای آنها بیش از ۳۰ ساعت کلاس آموزشی با موضوعات، بیحجابی، مصرف مواد مخدر و … برگزار شد.
دبیر قرارگاه امنیتی حاج احمد متوسلیان هرمز با اشاره به پلمب ۴ باب واحد صنفی و یک باب واحد مسکونی، بیان کرد: در اجرای این طرح تعداد ۲۰ عدد قلیان و ۱۵ دستگاه موتور توقیف شده است.
ضرورت رصد ناهنجاریها و مقابله با آنها
دبیر ستاد امربه معروف و نهی از منکر هرمزگان با بیان اینکه برخی دستگاهها از آرمانها و ارزشهای دینی غافل شدهاند، گفت: بیتوجهی به این مسائل و عدم التزام عملی به مبانی انقلاب موجب شده عملکرد و اقدام نتیجه بخش در حوزه فرهنگی را شاهد نباشیم و اگر فعالیتی در این خصوص انجام میشود اثرگذاری آن در جامعه ملموس نباشد.
حجت الاسلام حسن کریمی با تاکید بر تقویت اصالتگرایی و هویت فرهنگی ایرانی- اسلامی در جزیره هرمز، مطرح کرد: با تدوین و اجرای برنامههای فرهنگی، هنری و مذهبی، مدیریت اقدامات و فعالیت گردشگران، رصد ناهنجاریهای اجتماعی و رفع به موقع میتوان با رفتارهای هنجارشکنانه مقابله و این منکرات را ریشه کن کرد.
افزایش طلاق عاطفی در بین ساکنان جزایر جنوبی کشور
رئیس اداره تبلیغات اسلامی قشم با اشاره به استقبال مردم کشوراز گردشگری داخلی، اظهار کرد: این مهم موجب شده گردشگران زیادی به جزایر استان هرمزگان سفر کنند و صنعت گردشگری در این منطقه فعال شود.
حجت الاسلام غلامعلی کاظمی با تاکید بر اینکه نمیتوان از نقاط مثبت حوزه اقتصادی صنعت گردشگری چشمپوشی کرد، ادامه داد: افزایش ورود گردشگران به منطقه یکسری معضلات اجتماعی را نیز به دنبال داشته است.
وی خاطرنشان کرد: پیش از این برخی گردشگران که میخواستند فعالیتهای خارج از قوانین و ضوابط جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند به خارج میرفتند اما با رونق گرفتن گردشگری در داخل و جزایر جنوبی کشور متأسفانه تفریحات ساحلی کشورهای حاشیه خلیج فارس و آنتالیا در این جزایر روی داد و نهادهای فرهنگی دچار غفلت شدند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی قشم ادامه داد: طی سالهای گذشته برنامهریزی برای ایجاد شغل ویژه جوانان جزایر انجام نشده بود و جوانان به دنبال شغل بودند که با فعال شدن گردشگری آنها به این سمت و سو سوق داده شدند.
حجت الاسلام کاظمی بیان کرد: فعالان حوزه گردشگری زمانی که بتوانند تعداد بیشتری گردشگر را جذب کنند و خدمات بهتر به آنها ارائه دهند، میتوانند درآمد بیشتری داشته باشند در نتیجه برای افزایش رضایت گردشگران در مقابل هنجارشکنی آنها هیچ واکنش مقابلهای نخواهند داشت.
وی از افزایش معضلات اجتماعی و طلاقهای عاطفی در جزایر خبر داد و مطرح کرد: رفتارهای هنجارشکنانه برخی بانوان گردشگر موجب افزایش طلاق عاطفی در جزایر شده و مشکلات زیادی را به دنبال داشته است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی قشم با بیان اینکه نهادهای فرهنگی در این حوزهها غفلت کردهاند اما باید قبول کرد که نبود قانون مزید علت بوده است، مطرح کرد: زیرساختهای فرهنگی به موازات رشد صنعت گردشگری، ایجاد نشده است که بتوان کارهای فرهنگی را در همین راستا انجام داد.
حجت الاسلام کاظمی تصریح کرد: نیروهای قضائی و فرهنگی باید با همراهی و همکاری هم برخی برنامههای فرهنگی را برای مقابله با تهاجمات و معضلات فرهنگی به وجود آمده در این جزایر انجام دهند و مراکز آموزشی باید آموزشهای لازم را به خانوادهها بدهند.
این گفتوگوها حاکی از آن است که رشد و توسعه گردشگری در عین حال که موجب رونق اقتصادی یک منطقه میشود میتواند معضلات فرهنگی زیادی همچون افزایش نرخ طلاق ثبتی و عاطفی، بیحجابی، از بین رفتن آداب و رسوم محلی و … را به دنبال داشته باشد و فرهنگ آن منطقه را تحت تأثیر قرار دهد.
ضروری است با همکاری مردم، دستگاههای فرهنگی و قضائی برنامههای فرهنگی نیز به موازات برنامههای گردشگری برنامه ریزی و اجرایی شود. این مهم محقق نخواهد شد مگر با همراهی و همکاری مردم محلی، همچنین باید گفت ترویج فرهنگ گردشگری در جامعه با نظارت و همکاری فعالان حوزه گردشگری در حفظ و حراست آداب و رسوم و هنجارهای جامعه میتواند نقش بسزایی را داشته باشد.
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com