menusearch
qeshm-24.ir

استان هرمزگان با بیشترین ایستگاه هوایی در کشور

جستجو
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ | ۷:۱۶:۵۳
۱۴۰۲/۸/۸ دوشنبه
(1)
(0)
استان هرمزگان با بیشترین ایستگاه هوایی در کشور
استان هرمزگان با بیشترین ایستگاه هوایی در کشور


به گزارش قشم ۲۴؛ علی رغم کمبود ناوگان هوایی در طول دهه های گذشته، فرودگاه های متعددی در کشور ساخته شده و یا توسعه یافته اند که اکثر این طرح ها فاقد توجیه اقتصادی بوده اند که صرفا با دخالت افراد ذی نفوذ، صاحبان قدرت و یا نمایندگان مجلس به منصه ظهور رسیده اند. پراکندگی فرودگاه های کشور به گونه ایست که بعضا در دل مناطق کویری ایران همچون کرمان چند فرودگاه وجود دارد که عملا تمامی آنها هیچ گونه درآمد زایی ندارند. سوال اینجاست که کدام استان ایران بیشترین تعداد فرودگاه را در اختیار دارد؟ آیا قطب های اقتصادی کشور همچون تهران و اصفهان چنین عناوینی را به خود اختصاص داده اند یا عامل جغرافیا تاثیر قابل توجهی در تعداد فرودگاه ها در استان مذکور دارد. هر چند که استان های خراسان رضوی، خوزستان و فارس در تعداد فرودگاه از تهران و اصفهان هم پیشی گرفته اند، اما استان نخست ایران از لحاظ تعداد فرودگاه در جوار تنگه هرمز قرار دارد. استان هرمزگان به عنوان قطب اول دریانوردی ایران و دروازه اصلی ورود کشتی های تجاری به کشور، به سبب داشتن جزایر متعدد و بزرگ بیشترین ایستگاه هوایی در کشور را در اختیار دارد. فرودگاه هایی که هر کدام بخشی از خاک جزایر خلیج فارس را در بر گرفته و اتصال به سرزمین اصلی را میسر می‌سازد.

بندرعباس

فرودگاه بین المللی بندر عباس به عنوان بزرگترین فرودگاه استان هرمزگان و در زمره فرودگاه های بین المللی کشورمان قرار دارد. این فرودگاه دارای دو باند فرود آسفالت و دو ترمینال مخصوص پروازهای داخلی و بین المللی است. پروازهای داخلی بندرعباس به اقصی نقاط کشور از جمله تهران، یزد، اصفهان، شیراز، تبریز، رشت، مشهد و ابوموسی برقرار است. همچنین پروازهای منطقه ای از بندر عباس به دبی و دوحه نیز توسط ایرلاین های داخلی انجام می‌گردد.

قشم

فرودگاه جزیره قشم در فاصله 40 کیلومتری غرب شهر قشم و در جنوب جزیره واقع شده است. علی رغم واقع شدن این فرودگاه در بزرگترین جزیره خلیج فارس (دو برابر کشور بحرین)، متاسفانه طرح های توسعه فرودگاه قشم در حد و اندازه ظرفیت های بسیار زیاد جزیره قشم صورت نگرفته است. در دوران پسا برجام، دولت کانادا از قصد خود برای سرمایه گذاری در فرودگاه قشم و ایجاد هاب هوایی با هواپیمای بمباردیه (ایرباس A220) خبر داده بود، هر چند که این طرح هیچ وقت عملیاتی نشد.

کیش

فرودگاه جزیره زیبای کیش در دل جزیره واقع شده است. این فرودگاه در دو دهه گذشته توسعه همه جانبه را تجربه کرده است. از جمله طرح های اجرایی در سال های اخیر می‌توان به ساخت ترمینال مدرن مسافری با ظرفیت 6 میلیون مسافر در سال و همچنین احداث باند دوم فرودگاه کیش اشاره کرد. امروزه فرودگاه جزیره کیش از جمله مدرن ترین فرودگاه های کشور به حساب می‌آید که پروازهای روزانه از آن به تمامی نقاط ایران انجام می‌شود. این فرودگاه هر دو سال میزبان نمایشگاه هوایی کیش است و سابقه پذیرش آنتونوف 225 را نیز داشته است.

بندر لنگه

فرودگاه بندر لنگه واقع شده در غرب استان هرمزگان دومین فرودگاه کشور پس از مسجد سلیمان بود که در اواخر دهه 1290 هجری شمسی به هندوستان و انگلستان نیز پرواز داشت. از سال 1385، با برقراری پروازهای دبی، این فرودگاه رسما به عنوان مرز هوایی شناخته شد.

لاوان

فرودگاه لاوان در شرق جزیره لاوان واقع شده و از نظر جغرافیایی، غربی ترین فرودگاه استان هرمزگان به حساب می‌آید. پروازهای این فرودگاه به اهواز، تهران، اصفهان و شیراز برقرار می‌گردد.

جاسک

فرودگاه جاسک در کرانه دریای عمان و در بخش جنوبی شهرستان جاسک واقع شده است. هر چند که در حال حاضر، فرودگاه این منطقه از کشور رونقی ندارد، اما پیش بینی می‌شود که در دهه های آتی و با آغاز ساخت بندر جدید در جاسک، طرح توسعه این فرودگاه و یا حتی ساخت فرودگاه جدید در دستور کار قرار گیرد.

هندورابی

فرودگاه هندورابی جزو فرودگاه های جدید استان هرمزگان و خلیج فارس به حساب می‌آید. ساخت این فرودگاه در دهه 90 شمسی به سرانجام رسید. این فرودگاه در شمال غربی جزیره هندورابی قرار دارد و دارای یک باند فرود به طول 1.5 کیلومتر است.

سیری

فرودگاه جزیره سیری در بخش مرکزی جزیره سیری واقع شده است. این فرودگاه دارای باند فرود به طول 2.5 کیلومتر بوده و پروازهای آن به شیراز و لامرد استان فارس انجام می‌گردد.

جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک

سه جزیره مشهور ایرانی با نام های ابوموسی،تنب بزرگ و تنب کوچک در قلب خلیج فارس واقع شده اند و هزاران سال است تحت حاکمیت ایران قرار دارند. این سه جزیره نیز هر کدام دارای فرودگاه هستند. جزیره ابوموسی از جمله جزایر ایرانی است که در قلب خلیج فارس واقع شده است. فرودگاه ابوموسی در مرکز جزیره واقع شده و باند فرودگاه، جزیره ابوموسی را به دو بخش تقسیم کرده است. باند فرودگاه ابوموسی 3.3 کیلومتر طول دارد و پروازهای محدودی از جزیره به بندرعباس برقرار است. جزیره تنب کوچک دارای فرودگاهی بسیار کوچک نظامی است که خود را به زحمت در دل جزیره جا داده است. همچنین فرودگاه جزیره تنب بزرگ که در ابتدای دهه 90 به عنوان فرودگاه نظامی افتتاح شد، در تاریخ 26 بهمن 1400 با فرود نخستین پرواز مسافری رسما کاربری مسافربری پیدا کرد.

هدر سایت
جاذبه های گردشگری قشم
چی کجاست؟
آخرین اخبار