به گزارش قشم ۲۴؛ حجتالاسلام غلامرضا حاجبی در خطبه های نماز جمعه این هفته قشم با گرامیداشت ۲۷ آذر سالروز شهادت آیت الله شهید دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: رشد و توسعه فرهنگی کشور متاثر از وحدت این ۲ حوزه است و این مهم باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی دین و دنیا را در کنار یکدیگر برای مردم میخواهد، گفت: در دنیای که مادی گرای غالب بود و تلاش میشد که انسان را در مادیات غرق کنند، انقلابی صورت گرفت که این انقلاب سخنش بر این بود که هم دنیا و هم آخرت انسان ها را باید تامین کند.
امام جمعه قشم توضیح داد: از این رو در آغاز عصر جدید و در اوج مادی گرایی انقلاب اسلامی یک ظهور مبارکی برای جهان دیروز و امروز بوده و هست.
حجتالاسلام حاجبی اضافه کرد: این انقلاب با همین تفکر دچار افراط گری ها و چپ روی ها نشد و در صراط مستقیمی که قرار داده شده بود حرکت میکند.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به جهت اینکه تربیت اسلامی خودش را وامدار اندیشه حوزوی میدانست، این حرکت محکم تر میشود، گفت: این انقلاب تحصیل کرده دانشگاهی خودش را هم به این تربیت الزام کرده است، اتحاد در هدف و مبانی هم حوزه و هم دانشگاه را با هم پیروز میکند.
خطیب نماز جمعه قشم اظهار کرد: ۲ قشر فرهیخته و به تعبیری دیگر راهبران اندیشه ای جامعه اسلامی خواهان توسعه همه جانبه و کمال دنیا و آخرت امت اسلامی و ملت بزرگ ایران هستند.
وی با اشاره به اینکه بی تردید ایجاد وحدت رویه بین این ۲ نهاد ارزشمند و تاثیرگذار دشمنان را از رسیدن به نیات شوم شان باز خواهد داشت، بیان داشت: امروز دشمن با تهاجم فرهنگی و عقیدتی به مبانی این اتحاد حمله ور شده و اینگونه میخواهد که نسل نو از آموزه های دین با ترویج بی بندباری، افکار غلط و شبهه اندازی های اعتقادی جدا شوند.
سهم پژوهش را ادارات، نهادها و موسسات بپردازند
حاجبی همچنین با گرامیداشت ۲۵ آذر روز تحقیق و پژوهش اظهار کرد: از بنیادی ترین فعالیت های جامعه علمی کار پژوهشی است و تحقیق و پژوهش پایه اصلی آموزش و کارهای اجرایی است که باید حتما سهم پژوهش را ادارات، نهادها و موسسات بپردازند.
وی با بیان اینکه این سهم در قانون آمده و منتی بر سر پژوهشگران نیست بلکه اگر این کار را انجام ندهند جزو ترک فعل آنها محسوب میشود، گفت: این سهم اگر داده شود خیلی از فعالیت های پژوهشی انجام میشود و تحقیقات و پژوهش های مسئله محور باید در استان هرمزگان و شهرستان قشم انجام شود.
امام جمعه قشم در ادامه با بزرگداشت ۲۶ آذر روز حمل و نقل اظهار کرد: کارکنان این ناوگان تلاش زیادی متحمل میشوند که در مسیر توسعه، عمران و آبادانی بزرگ ترین جزیره خلیج فارس قابل تقدیر و ستایش است.
در حاشیه آیین نماز جمعه امروز قشم پزشکی قانونی، بیمه سلامت و بانک کشاورزی اقدام به برپایی میز خدمت در این مکان کردند.
وحدت حوزه و دانشگاه، درخت پُر ثمری است که با پیروزی انقلاب اسلامی در خاک این سرزمین ریشه زد و اگر به درستی از آن مراقبت شده و رشد کند، عطر گلهای علم و معنویت فضای جامعه را پر کرده و نتایجی ماندگار چون تعالی، آزادی، خودکفایی و توسعه را به بار خواهد آورد.
۴۴ سال پیش، بیست و هفتم آذر سال ۱۳۵۸، در چنین روزی، آیت الله محمد مفتح، استاد حوزه و دانشگاه و از پیشروان نهضت انقلاب اسلامی، در مقابل دانشگاه تهران به دست عوامل گروهک منحرف فرقان به شهادت رسید، که پس از آن این روز با عنوان روز "وحدت حوزه و دانشگاه" شناخته شد.
شهید مفتح، در سال ۱۳۰۷ در تهران متولد شد و پس از پایان تحصیلات مقدماتی به حوزه علمیه قم رفت و همزمان با تحصیل در این حوزه دینی، تحصیلات دانشگاهی خود را نیز در دانشگاه تهران ادامه داد و در رشته فلسفه به دریافت درجه دکترا نایل شد.
وی سپس به تدریس در دانشگاه پرداخت و در کنار تدریس، مبارزه با رژیم شاه را نیز ادامه داد. شهید مفتح در دوران انقلاب اسلامی همگام با مردم مسلمان ایران در صحنههای مبارزه علیه رژیم شاه حضوری فعال و موثر داشت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سرپرستی دانشکده الهیات دانشگاه تهران را به عهده گرفت. این شهید والامقام به دلیل تاثیرگذاری پررنگی که در زمینه اندیشه ای بر جامعه دانشگاهی داشت، سرانجام توسط تروریستهای کج اندیش فرقان، به شهادت رسید.
شهید مفتح را نماد وحدت حوزه و دانشگاه میدانند، زیرا او که خود از ۲ تفکر حوزوی و دانشگاهی تأثیر پذیرفته بود، در نزدیک کردن این دو نهاد علمی، تلاش فراوانی کرد. وی معتقد بود که دانشگاهیان با فراگیری علوم اسلامی و ایجاد روح زهد و تقوا در میان دانشگاه ها میتوانند در راه ایجاد محیطی آماده برای هم افزایی و همفکری در تعامل این دو نهاد تلاش کنند.
بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ۲۷ آذر ۱۳۵۹ به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه در جمع مدرسان و طلاب حوزه علمیه قم فرمودند که "دانشگاه و حوزه علمیه و روحانیون میتوانند ۲ مرکز باشند برای تمام ترقیات و تمام پیشرفتهای کشور و نیز میتوانند دو مرکز برای تمام انحرافات و تمام انحطاطات باشند".
حضرت امام خمینی (ره) همچنین در این دیدار تاکید کردند که "اگر دانشگاه واقعا دانشگاه و اسلااست، یعنی در کنار تحصیلات متحقَّق در آنجا، تهذیب و تعهد هم باشد، یک کشور را میتواند به سعادت برساند. و اگر حوزه های علمیه مُهذب و متعهد باشند، یک کشور را میتوانند نجات بدهند. علمِ به تنهایی اگر ضرر نداشته باشد، فایده ندارد".
رهبر معظم انقلاب نیز در آذرماه ۶۸ در دیدار با طلاب و دانشجویان فرمودند: "در نظام اسلامی، علم و دین پابهپا باید حرکت کنند. وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی این. وحدت حوزه و دانشگاه، معنایش این نیست که حتماً بایستی تخصص های حوزوی در دانشگاه و تخصص های دانشگاهی در حوزه دنبال بشود".
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com