menusearch
qeshm-24.ir

تفاهم‌نامه همکاری مشترک ژئوپارک های قشم و چانگبایشان چین مبادله شد

جستجو
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | ۱۹:۸:۱۳
۱۴۰۳/۵/۲ سه شنبه
(0)
(0)
تفاهم‌نامه همکاری مشترک ژئوپارک های قشم و چانگبایشان چین مبادله شد
تفاهم‌نامه همکاری مشترک ژئوپارک های قشم و چانگبایشان چین مبادله شد

 

به گزارش قشم ۲۴؛ سجاد اشگرف روز سه شنبه افزود: این تفاهم نامه همکاری های مشترک در خصوص فعالیت های شبکه ای، انتقال تجارب موفق طرفین و همچنین فعالیت های علمی و آموزشی مشترک بین ۲ ژئوپارک جهانی قشم و چانگبایشان چین امضا و تبادل شد.

وی ادامه داد: ژئوپارک جهانی قشم یکی از نخستین ژئوپارک‌های شبکه جهانی است که در سال ۱۳۸۵ به عنوان محدوده‌ای به مساحت ۳۰۰ کیلومتر مربع از غرب جزیره قشم به ثبت رسید و در اردیبهشت سال ۱۳۹۶ محدوده آن افزایش یافته و کل جزیره قشم به علاوه جنگل‌های حَرّا شمال این جزیره، خلیج دیرستان و جزیره هنگام در جنوب به عنوان محدوده آن در این شبکه جهانی به ثبت رسیده اند و اکنون این ژئوپارک با مساحت ۲ هزار و ۶۳ کیلومتر مربع نخستین ژئوپارک غرب آسیا و خاورمیانه است.

مدیر ژئوپارک جهانی قشم توضیح داد: این تفاهم نامه همکاری های مشترک در حاشیه برگزاری کنفرانس علمی در خصوص توسعه پایدار در ژئوپارک ها و ذخیره گاههای زیست کره که با حضور بیش از ۲۰۰ شرکت کننده بین المللی در ژئوپارک جهانی چانگبایشان کشور چین برگزار شد به امضای نمایندگان هر ۲ ژئوپارک رسید.

اشگرف توضیح داد: در این کنفرانس علمی، علیرضا امری کاظمی عضو شورای جهانی ژئوپارک های یونسکو و همچنین هماهنگ کننده علمی و بین المللی ژئوپارک جهانی قشم، به عنوان یکی از سخنرانان اصلی این کنفرانس، پیرامون موضوع راهبردهای توسعه پایدار در ژئوپارک جهانی قشم و دستاوردهای چشمگیر آن، به بیان مطالب پرداخت.

ژئوپارک قشم تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین شناسی در کنار تنوع سایت های مختلف را ارایه می‌کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.

این ژئوپارک به دلیل موقعیت راهبردی آن در خلیج فارس و به عنوان نمونه منطقه ای که در میان ژئوپارک های منطقه آسیای شرقی و ژئوپارک های اروپایی قرار گرفته، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

ژئوپارک قشم دارای ۳۵ ژئو سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، غارنمکدان، دره ستاره ها و دره تندیس‌ها است و مجاورت آن با جنگل‌های حَرّا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین‌المللی، ذخیرگاه زیست کُره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش‌ها و جذابیت‌های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.

وجود پدیده های بارز زمین شناسی شامل گنبد و غارنمکدان، دره های شگفت انگیز، سواحل بکر و زیبا و حیات وحش در بخش غربی جزیره قشم و جنگل‌های دریایی حَرّا، تنگه چاهکوه، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیس ها، سایت تاریخی و فرهنگی کلات کشتاران، جزایر ناز و دهها جاذبه فرسایشی و ژئومورفولوژی و صخره با اشکال زیبا موجب شد تا نام قشم در لیست دارندگان ژئوپارک های جهانی یونسکو ثبت شود.

پدیده های طبیعی نظیر دره ستاره ها، کُورکُورا کوه، چاکاویر، تنگه چاهکوه، کَریون، دیواره قاضی، بصیرا، ژئولینک، دره شور، جزیرتو، صخره لاک پشت ها و کناره های سواحل جنوبی، که هر کدام زیبایی خاص خود را دارند، از جمله این جاذبه های زمین شناسی محسوب می‌شوند.

جنگل‌های حَرّا به همراه تنوع زیستی منحصر به فرد، خلیج دلفین ها، سواحل مرجانی و نوار ماسه ای نخ کُنار، از دیگر چشم اندازهای طبیعی هستند که ارزش ژئوپارک قشم را دو چندان کرده است.

در کنار این جاذبه ها، موزه ژئوپارک، پارک موزه لنج سازی گوران، قبرستان انگلیسی ها و بندر تاریخی لافت از دیگر داشته های ارزشمند ژئوپارک قشم به حساب می‌آید، اما این به تنهایی کافی نیست و آنچه به یک ژئوپارک هویت می‌بخشد مشارکت و حضور فعال جامعه محلی در برنامه های ترویجی، توسعه ای، حفاظتی و مدیریتی ژئوپارک است.

ژئوپارک چانگبایشان چین نیز یکی از قدیمی ترین ذخیره گاه های زیست کره جهان با بیش از ۴۰ سال قدمت است که در سال جاری به شبکه ژئوپارک های جهانی یونسکو پیوسته و از این نظر با ثبت ۲ محدوده جهانی یونسکو (ژئوپارک و ذخیره گاه زیست کره) با قشم مشابهت دارد.

 

قشم ۲۴/ ایرنا

هدر سایت
جاذبه های گردشگری قشم
چی کجاست؟
آخرین اخبار