به گزارش قشم ۲۴؛ مسعود بارانی افزود: این آبزیان شامل ۳۰۰ میلیون قطعه بچه میگو و ۱۵ میلیون قطعه بچه ماهی دریایی است.
وی ادامه داد: با پیگیری و تلاش سازمان شیلات ایران، استان هرمزگان و حمایت استانداری، سه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان با توجه به نیاز استان در بندرلنگه، قشم و جاسک در حال احداث است که در صورت تخصیص اعتبار مناسب، حمایت و تامین اعتبار روند اجرایی و احداث این مراکز بهزودی به پایان میرسد.
مدیرکل شیلات هرمزگان، افزایش صید از دریا، افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور، جبران اثرات برداشت بی رویه از ذخائر، ایجاد تعادل و توازن در ذخائر واکوسیستم دریایی را ضرورتهای بازسازی ذخایر آبزیان دانست.
بارانی، پروژه تامین بچه ماهی، میگو و سایر آبزیان بهمنظور رهاسازی در آب های هرمزگان از سال گذشته تاکنون را از طرحهای مهم شیلات استان در راستای بازسازی ذخایر آبزیان عنوان کرد و گفت: در این طرح تامین و رهاسازی ۳۰ میلیون قطعه میگوی بومی (حدود ۲ گرم) در استان در دستورکار قرار گرفت که در نهایت در مجموع افزونبر ۳۲ میلیون و ۷۰۰هزار قطعه بچه میگو در زیستگاههای میگوی استان رهاسازی شد.
وی توضیح داد: با توجه به ساحلی بودن استان هرمزگان فعالیتهای شیلاتی همچون صید وصیادی و آبزی پروری جز اولویتهای این استان در امر اشتغال و تولید است و با توجه به تنوع گونهای آبزیان در آبهای این منطقه، شیلات استان به عنوان یک دستگاه مهم و براساس وظیفه حاکمیتی، مسئولیت مدیریت صید وحفظ و بازسازی ذخایر آبزیان را دارد.
مدیرکل شیلات هرمزگان اضافه کرد: در این راستا برنامهریزی برای حفظ و بازسازی ذخایر از طریق تکثیر و رهاسازی بچه میگو و ماهی در مراکز تکثیر و بازسازی ذخایر دولتی و بخش خصوصی در دستورکار شیلات استان است.
وی یادآور شد: تکثیر و رهاسازی آبزیان از سال ۱۳۷۷ توسط تنها مرکز بازسازی ذخایر دریایی دولتی در جنوب کشور یعنی بندر کلاهی و همچنین بهرهگیری از توان بخش خصوصی انجام میگرفت و تاکنون بیش از ۴۳۰ میلیون قطعه بچه میگو و ماهی تامین و در خورها (مامن و پناهگاه دوران نوزادی این آبزی)، رهاسازی شده است.
هرمزگان با بیش از ۳۵ هزار بهرهبردار شیلاتی و تولید بیش از ۳۴۰ هزارتن آبزیان دریایی و پرورشی بهعنوان بزرگترین استان شیلاتی کشور مطرح است و رتبه نخست تولیدات شیلاتی کشور را به خود اختصاص داده است.
قشم ۲۴/ ایرنا
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com