به گزارش قشم ۲۴؛ استان هرمزگان باتوجه به لحاظ موقعیت جغرافیایی و راهبردی و همچنین وجود صنایع بزرگی همچون پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها و صنایع حوزه فولاد و نیز وجود بزرگترین بندر کانتینری ایران، بهعنوان پایتخت اقتصادی کشور شناخته میشود، با رویکار آمدن دولت سیزدهم طرحهای توسعهای متعددی در نقاط مختلف هرمزگان عملیاتی شده که این اقدامات موجب میشود در آیندهای نهچندان دور، هرمزگان با کمبود نیروی متخصص مواجه شود؛ بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق، ساخت مدارس و هنرستانهای جوار صنایع بهصورت ویژه و باپیگیریهای مستمر استاندار هرمزگان در دستورکار قرار گرفت، در همین راستا برای تبیین بهتر اقدامات دولت سیزدهم با مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس این استان گفت وگو میکنیم.
مهدی باوقار زعیمی روز شنبه با اشاره به اینکه برای مدرسهسازی اعتبارات و منابع ملی و دولتی محدود داریم اما نباید کار را متوقف کنیم، اظهار کرد: در حال حاضر با مشارکت خیران مدرسه ساز و حمایت استاندار، پروژههای مدرسهسازی در جای جای استان از «بهده پارسیان در غرب تا لیردف جاسک و آخران بشاگرد در شرق و همچنین از برغنی حاجیآباد در شمال و جزیره سیری در جنوب» در حال اجرا داریم که هدفمان جبران عقب افتادگیها در حوزه ساخت فضاهای آموزشی در استان است.
پروژههای مدرسهسازی در جای جای هرمزگان از «بهده پارسیان در غرب تا لیردف جاسک و آخران بشاگرد در شرق و همچنین از برغنی حاجیآباد در شمال و جزیره سیری در جنوب» در حال اجرا داریم که هدفمان جبران عقب افتادگیها در حوزه ساخت فضاهای آموزشی در استان است.
وی بیان کرد: در حال حاضر قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه بیش از ۱۰ مدرسه در قالب ۲۰ کلاس در استان هرمزگان ساخته و تحویل آموزش و پرورش شده است و ۶ مدرسه در قالب ۳۶ کلاس نیز در دست اجرا دارد.
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان، با اشاره به اینکه نوسازی مدارس هرمزگان دارای ۸۰ نفر نیرو است، ادامه داد: نیروهای ما خودشان یک خیر و یک متخصص هستند که با دلهای بزرگ، کارهای بزرگ انجام میدهند و همیشه پایکار هستند.
باوقار زعیمی یادآورشد: نوسازی مدارس هرمزگان همیشه در حوزه بحث ساخت و ساز فضاهای آموزشی بین ۲ تا سه استان نخست کشور بوده و در حال حاضر براساس نسبت جمعیت دانشآموزی و تعداد مدارس قابل بهرهبرداری و در حال ساخت در کشور جایگاه ممتاز را داریم.
وی گفت: در ۶ ماهه نخست امسال در بحث جذب گروههای مردمی در کشور جایگاه نخست و در جذب مسئولیتهای اجتماعی دوم و در مجموع در بحث مشارکت خیران رتبه نخست را در کشور داشتهایم.
مدرسه تمام هوشمند در جزیره هرمز
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان با اشاره به اینکه یک مدرسه در جزیره هرمز هوشمندسازی شده است، گفت: این مدرسه با متدهای جدید هوشمند سازی شده و در حال تلاش هستیم مدارس بیشتری را برای این موضوع تامین اعتبار کنیم.
۸۰۰ کلاس درس آماده افتتاح رسمی در سفر رییس جمهور به هرمزگان است
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان همچنین با اشاره به در پیش بودن سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان گفت: ۲۰۰ فضای آموزشی در قالب ۸۰۰ کلاس احداث و همزمان با سفر رئیس جمهور به استان بهطور رسمی قابل افتتاح است.
۲۰۰ فضای آموزشی در قالب ۸۰۰ کلاس در هرمزگان احداث شده و همزمان با سفر رئیس جمهور به استان بهطور رسمی قابل افتتاح است. باوقار زعیمی با اشاره به اینکه افزونبر ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل، احداث و توسعه این فضاها هزینه شده است.
وی بیان کرد: همچنین ۱۷۰ مدرسه در قالب بیش از ۸۰۰ کلاس درس نیز در سفر رئیس جمهور به هرمزگان کلنگزنی و عملیات اجرایی آن جهت احداث و تکمیل آغاز خواهد شد که برخی از این طرحها در واقع سالها متوقف بوده است.
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان با اشاره به اینکه سرانه فضاهای آموزشی در کشور هم اکنون ۵.۲۸ مترمربع است، اظهار کرد: در حال حاضر سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان ۴.۸ مترمربع است که با افتتاح این مدارس و کلاسهای درس به پنج مترمربع میرسد و در واقع ۲ دهم درصد به سرانه فضاهای آموزشی استان افزوده میشود.
وی با رشد به ۶۰ درصد اعتبارات استانی برای ساخت فضاهای آموزشی در هرمزگان ابراز امیدواری کرد: همزمان با سفر دوم رپیس جمهور به استان اعتبارات خوبی به فضاهای آموزشی اختصاص یابد.
باوقار زعیمی ابراز کرد: سند توسعه فضاهای فیزیکی و آموزشی هرمزگان هماکنون تدوین شده است که در این سند، بهصورت منطقهای مشکلات فضاهای آموزشی را با اولویت برطرف میکنیم.
وی گفت: سرانه فضاهای آموزشی به مولفههای همچون رشد جمعیت دانشآموزی و ساخت و ساز مدارس بستگی دارد، که باید مدارس را به گونهای بسازیم که با توجه به رشد جمعیت دانش آموزی، کمبود فضا نداشته باشیم.
چهار هزار و ۶۰۰ کلاس درس در هرمزگان نیاز است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان با اشاره به اینکه به چهار هزار و ۶۰۰ کلاس درس در استان نیاز داریم، گفت: هماکنون ۲ هزار کلاس درس تخریبی و ۲ هزار و ۶۰۰ کلاس درس هم کمبود داریم.
باوقار زعیمی یادآورشد: بیشترین مشکلات در حوزه بحث فضاهای آموزشی مربوط به شهر بندرعباس، میناب و قشم است که البته طی فعالیت دولت سیزدهم آمار ساخت فضاهای آموزشی در این شهرستانها روند رو به رشدی داشته است.
وی ادامه داد: بهعنوان مثال سال گذشته ۳۰ کلاس درس و امسال ۹۰ کلاس درس در قشم تحویل آموزش و پرورش شده و در شهر بندرعباس نیز امسال به تحویل کلاسها به ۶۰ کلاس درس رسیده است.
هماکنون ۲ هزار کلاس درس تخریبی و ۲ هزار و ۶۰۰ کلاس درس در هرمزگان کمبود داریماین مسوول همچنین به احداث مدرسه در شهرستان حاجیآباد اشاره کرد و یادآورشد: در شهرستان حاجی٬آباد در سال ۱۴۰۰، ۲ مدرسه سه کلاسه و ۱۴۰۱ یک مدرسه سه کلاسه تحویل دادیم و امسال افزونبر ۳۰ کلاس درس تا پایان امسال در دست تحویل است که برابر با ۱۰ برابر نسبت به سال گذشته در این شهرستان رشد داشتیم و امسال سرانه فضای آموزشی حاجیآباد از میانگین کشوری هم فراتر میرود و به ۶ مترمربع میرسد.
احداث ۲۱ کلاس درس ویژه دانشآموزان استثنایی هرمزگان در دولت سیزدهم
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان با اشاره به اینکه نگاه ویژه مجموعه نوسازی مدارس به فضاهای آموزشی استثنایی، یک نگاه عمیق و تخصصی در زمینه ساخت و تجهیز است، اظهار کرد: ۶ طرح آموزشی ویژه دانشآموزان استثنایی در قالب ۲۱ کلاس درس با زیربنایی افزونبر ۹۹۳ مترمربع و اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال از ابتدای دولت سیزدهم در این استان به بهرهبرداری رسیده است.
باوقار زعیمی با اشاره به اینکه ۲ مدرسه سه کلاسه استثنایی در سال ۱۴۰۰ و یک مدرسه سه کلاسه سال گذشته مورد بهرهبرداری قرار گرفت، ادامه داد: امسال در بسته سفر رییس جمهوری سه فضای آموزشی ویژه دانش آموزان استثنایی در قالب ۱۲ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش استان میشود.
وی بیان کرد: هماکنون نیز ۹ طرح آموزشی ویژه دانشآموزان استثنایی در قالب ۳۲ کلاس درس با زیربنایی افزونبر یکهزار و ۲۵۸ مترمربع در استان هرمزگان درحال اجرا است.
این مسوول یادآور شد: در حال حاضر ۹ مدرسه برای جامعه هدف استثنایی استان احداث و یا در دست ساخت داریم که این میتواند به آموزش این قشر از جامعه دانشآموزی کند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان یادآور شد: همچنین بیش از ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار در بودجه امسال (۱۴۰۲) برای تامین و خرید تجهیزات هنرستانهای این استان از سوی سازمان نوسازی مدارس کشور اختصاص یافته است.
باوقار زعیمی افزود: درحال حاضر بخش قابل توجهی از اقلام و تجهیزات هنرستانی خریداری و به آموزش و پرورش هرمزگان برای تجهیز هنرستانها تحویل شده است.
به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی (۱۴۰۱-۱۴۲۰)، ۴۳۰ هزار آموز هرمزگانی در سه هزار و ۷۰۰ واحد آموزشی در قالب ۱۸ هزار کلاس مشغول به تحصیل هستند.
۲۸ هزار معلم در ۲۳ منطقه آموزشی تدریس این دانشآموزان را برعهده دارند.
۲۸ هنرستان جدید جوار کارگاهی از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، به ظرفیت مجموعه هنرستانهای استان هرمزگان اضافه شد که صنایع مربوط در آموزش هنرستانی با آموزش و پرورش همکاری خواهند کرد.
قشم ۲۴/ ایرنا
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com