menusearch
qeshm-24.ir

گردشگری در فصل آخر

جستجو
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ | ۳:۱۸:۴۰
۱۴۰۲/۸/۳۰ سه شنبه
(2)
(0)
گردشگری در فصل آخر
گردشگری در فصل آخر

 

به گزارش قشم ۲۴؛ استان هرمزگان با دارا بودن بیش از هزار و ۵۰۰ کیلومتر نوار ساحلی (با احتساب جزایز) و ۱۴ جزیره راهبردی یکی از مقاصد گردشگری در کشور به شمار می‌رود که مسافران و گردشگران زیادی هر ساله از فصل پاییز تا بهار برای تفریح و خرید به این استان مرزی سفر می‌کنند اما نکته قابل تامل اینجا است که آیا هرمزگان به‌ویژه شهر ساحلی بندرعباس به عنوان مرکز این استان زیرساخت‌های کافی برای پذیرش حجم زیادی از مسافران را دارد یا خیر؟

ابتدا سراغ یکی از کارشناسان حوزه گردشگری کشور می‌رویم که ارتباطی مستقیم با این حوزه دارد تا نظرات وی را در این زمینه جویا شویم.

 

مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفت و گویی رسانه‌ای با اشاره به اینکه استان هرمزگان شهر گردشگر پذیر و مقصد گردشگران است، گفت: شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان قابلیت‌های زیادی در حوزه طبیعت‌گردی، گردشگری ساحلی و حتی گردشگری فرهنگی و تاریخی دارد که نباید این شهر ساحلی صرفا گذرگاه و پارکینگ مسافران و گردشگران برای سفر به سایر مناطق گردشگری استان هرمزگان باشد.

مصطفی فاطمی یادآورشد: در حوزه گردشگری ما نیاز به زیرساخت‌های متعددی از جمله بازسازی و اضافه شدن تخت‌های اقامتی داریم که در تمام کشور این مساله احساس می‌شود، در حالی که در استان هرمزگان و دیگر استان‌های ساحلی کشورمان این موضوع دوچندان می‌شود به دلیل اینکه هم به امکانات ساحلی و هم به مجموعه‌های اقامتی نیاز داریم.

وی ادامه داد: استان هرمزگان به لحاظ اینکه مسیر ریلی نیز دارد، نسبت به سایر استان‌هایی که از این امکانات محروم هستند، قابلیت‌های بیشتری را برای سفر دارد؛ خود شهر بندرعباس با قابلیت‌های بینظیری که دارد، به نوعی تبدیل به پارکینگ افرادی که می‌خواهند به قشم، هرمز و حتی کیش سفر کنند، شده است؛ در صورتی که قابلیت‌های بسیار زیادی در حوزه طبیعت‌گردی، گردشگری ساحلی و حتی گردشگری فرهنگی و تاریخی دارد.

این کارشناس حوزه گردشگری تصریح کرد: این قابلیت‌های شهر بندرعباس در قالب استان هرمزگان گُم می‌شود، چرا که نتوانسته خود را به عنوان یک مقصد جدا معرفی کند و همیشه زیر سایه جزایر جنوبی خودش، در زمینه گردشگری محو شده است و نتوانسته به یک محور گردشگری در جنوب کشور شکل بگیرد.

فاطمی اشاره کرد: یکی از معضلات گردشگری در شهرها این است که برخی از مجموعه‌های گردشگری تغییر کاربری می‌دهند، نوع نگاهی که در گردشگری وجود دارد این است که منفعت گردشگری به شهر برمی‌گردد و این منفعت گردشگری در سطح شهر پخش می‌شود؛ یعنی از تاکسی که گردشگر را جابه جا می‌کند گرفته تا آن مغازه‌داری که فروش خود را انجام می‌دهد، در واقع منفعتش را از راه‌های مختلف به شهر برمی‌گرداند.

وی یادآورشد: در شهر ممکن است که یک سری کاربری زمین وجود داشته باشد اما با کاربری گردشگری که مالک آن زمین که شخصی است، می‌توان برای آن یک سری تسهیلات ویژه قائل شد که سمت و سوی آن را به سمت ساخت ببریم.

«شایسته است یادآوری کنیم که فقط در اسفند سال گذشته یک میلیون و ۹۴۰ هزار و ۹۷۰ نفر از جاذبه‌های گردشگری و مذهبی هرمزگان بازدید کردند.»

ضرورت افزایش اقامتگاه‌ها؛

هرمزگان و به‌ویژه شهر بندرعباس نیازمند افزایش ظرفیت‌های اقامتی برای گردشگران است

استان هرمزگان با توجه به اینکه یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور و از طرفی نیز یکی از مقاصد مهم گردشگری دریایی کشور نیز هست، هرساله پذیرای تعداد زیادی از گردشگران و هموطنانمان به این قطعه نیلگون همیشه خلیج‌فارس هستیم که به گفته معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان نیازمند به این هستیم که تعداد اقامتگاه‌های استان‌مان را افزایش دهیم.

عباس رییسی ادامه داد: تعداد مراکز گردشگری و تفریحی استان هرمزگان، به تناسب تعداد ظرفیت‎های مورد نیاز استان نیست؛ همواره باید تمهیداتی اندیشیده شود که مراکز تفریحی و سرگرمی چه در حوزه ساحلی و چه مابقی تاسیسات گردشگری‌مان را افزایش پیدا کنند.

وی بیان کرد: از همه مالکان و صاحبان زمین‌ها با کاربری‌های گردشگری تقاضا داریم برای جبران کمبودهای اقامتی و تخت‌های اقامتی استان و رونق صنعت گردشگری و ایجاد اشتغال در استان و شهرستان بندرعباس نسبت به احداث و راه‌اندازی هتل و مراکز اقامتی اقدام کنند، همچنان که می‌شود تسهیلات و کمک‌هایی را از معاونت گردشگری استان دریافت کنند.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی،‌صنایع دستی و گردشگری هرمزگان یادآورشد: ایجاد زیرساخت‌های گردشگری به رونق اقتصادی و اشتغال این منظقه کمک می‌کند و امید است بتوان با ایجاد زیرساخت‌های گردشگری قدمی برای ساکنان آن منطقه برداشت.

بندرعباس نیازمند زیباسازی؛

شهری دیدنی در حاشیه خلیج‌فارس

نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز در این گفت وگوی رسانه‌ای با اشاره به اینکه استان هرمزگان را با توجه به منابع و اماکن ارزشمندی که دارد، به عنوان یکی از مناطق مهم گردشگری در سطح کشور عنوان کرد و گفت: مسوولان استان در جهت آسایش و آرامش مردم باید زیباسازی شهرهای استان به‌ویژه شهر بندرعباس به عنوان شهرهای توریستی کشور مورد توجه ویژه قرار دهند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی‌زاده با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت و جایگاه مهم شهر بندرعباس نسبت به سایر شهرهای کشور که در معادلات تحولات کشور نقش بسیار ارزشمندی دارد، اظهار کرد: این شهر مرزی و ساحلی در همهِ مسائل کشور به‌ویژه در صادرات و واردات، تولید، صنعت و گردشگری جایگاه ویژه‌ای دارد و باید در حوزه گردشگری دریایی نیز ظرفیت‌هایی را در سواحل استان ایجاد کرد.

وی با انتقاد از این‌که شهر بندرعباس به عنوان مرکز استان هرمزگان تبدیل به یک گذرگاهی برای عبور مسافران و گردشگران به سایر شهرها و جزایر استان شده است، گفت: امروز به حوزه گردشگری که نگاه می‌کنیم، شاهد هستیم که گردشگران از شهر بندرعباس به عنوان گذرگاه به جزایری همچون قشم، کیش و هرمز، یا مناطق گردشگری غرب همچون بندرلنگه و شرق همچون سیریک استفاده می‌کنند که البته آن هم افتخاری برای ما هرمزگانی‌ها است.

امام جمعه بندرعباس با اشاره به اینکه شهر بندرعباس باید توقفگاه و ایستگاهی برای مسافران و گردشگران باشد، اظهار کرد: اما شهر بندرعباس تنها به یک گذرگاه عبور گردشگر تبدیل شده است، ما نیامده‌ایم در این شهر جلوه‌هایی را ایجاد کنیم که گردشگر به جای یک روز اقامت در بندرعباس، وقت و زمان بیشتری (سه تا چهار روز) در این شهر ساحلی سپری کند.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی‌زاده، با اشاره به اینکه این امر لازمه چند نکته دانست و گفت: نکته اول این است که اماکن میراثی ما به آن توجه نشده است؛ بسیاری از این جلوه‌های فرهنگی و میراثی که استان دارد، روز به روز نابود می‌شود و ما برای ایجاد اماکن گردشگری برای آینده‌مان نیز فکری نکرده‌ایم.

امام جمعه بندرعباس همچنین با اشاره به اینکه بخش زیادی از نیاز هرمزگان به ایجاد اشتغال را می‌توان از طریق تمرکز روی حوزه‌ گردشگری تامین کرد، گفت: برای تحقق این امر نیازمند انجام اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه گردشگری در راستای تبدیل بندرعباس از گذرگاه به مقصد گردشگران، ‌آن هم با توجه به ظرفیت و توان محیطی آن هستیم.

وی تصریح کرد: گاهی گزارشاتی به بنده می‌رسد که بسیاری از اماکن تاریخی و گردشگری هرمزگان آن هم با قدمت ۱۰۰ سال به بالا، به بهانه‌های مختلف یا به لحاظ رسیدگی نشدن درست، تخریب می‌شوند که این جای بسی تاسف است.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان همچنین خطاب به مسوولان و متولیان امر گردشگری استان گفت: باید جلوه‌های جدیدی را برای حوزه گردشگری در شهر بندرعباس ایجاد کنید، ما بسترهای خوبی را داریم؛ دریا یک پشتوانه ارزشمند گردشگری بوده که در شهر بندرعباس از آن غافل شده‌ایم؛ امروز تفاوتی بین نقطه‌ای که در شهر بندرعباس در کنار سواحل بر آن واقع شده یا نقاطی که در هزار و ۲۰۰ کیلومتر طول ساحل استان هرمزگان و یا خارج از شهر هستند، با داخل شهر وجود ندارد.

وی اضافه کرد: این موضوع به این دلیل است که به خوبی نتوانسته‌ایم، جلوه‌های جدیدی را در این شهر ایجاد کنیم؛ بنابراین این نکته را بیان می‌کنم و تقاضا دارم مسوولان برای این مساله فکری کنند و برنامه‌ای ویژه داشته باشند؛ امروز در سند شورای فرهنگ عمومی هرمزگان جلوه‌های استان و به‌ویژه شهر بندرعباس به عنوان مرکز استان باید مورد توجه قرار گیرد و از همین امروز روی آن کار شود.

امام جمعه بندرعباس گفت: باید مسوولان نیز نگاه‌شان به استان هرمزگان و به‌ویژه شهر بندرعباس با یک نگاه ایستگاهی در مساله گردشگری ببینند نه یک مساله گذرگاهی! که مردم بخواهند از این مکان عبور کنند و به شهرهای دیگر بروند و توقفی در این شهر نداشته باشند.

استان هرمزگان پنج‌هزار و ۹۰۰ تخت اقامتی دارد که سالانه پذیرای نزدیک به ۶ میلیون نفر مسافر است؛ این درحالی است که جمعیت استان کمتر از ۲ میلیون نفر است.

لازم به ذکر است، هرمزگان از ۲ دهه پیش دارای طرحی به نام طرح جامع گردشگری بوده که به حوزه‌های مختلف از قبیل جغرافیا، اقتصاد، اجتماعی- فرهنگی، محیط زیست، زیرساخت‌ها و ساختار تشکیلات گردشگری، اهداف، راهبردها و طرح‌های کلان توسعه، منابع و ظرفیت‌های موجود گردشگری، تسهیلات و خدمات گردشگری، بررسی و ارزیابی ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی موجود، اهداف، راهبردها و برنامه‌های گردشگری، تأثیرات عمده گردشگری توجه کرده است.

آن طرح در خلال یک همکاری سه جانبه بین سازمان عمران منطقه‌ای سازمان ملل (UNDP)، سازمان جهانی جهانگردی (WTO) و سازمان ایرانگردی و جهانگردی سابق تهیه شده بود که براساس داده‌های آن، با توجه به مداخله تجارب فنی در سطح جهانی بسیاری از مسائل ساختاری برنامه‌ریزی توسعه را در صنعت گردشگری مرتفع کرده است.

اطلس جامع گردشگری استان هرمزگان دارای اطلاعات کاملی شامل پیشینه تاریخی، ویژگی‌های قومی و مذهبی، آداب‌ورسوم، موسیقی، بازی‌های محلی و معرفی جاذبه‌های گردشگری، موقعیت جغرافیایی و اجتماعی شهرها، مسیرها و روستاهای هدف گردشگری و غیره خواهد شد بسیاری از فرایندهای صدور مجوزها را تسهیل می‌کند.

هدر سایت
جاذبه های گردشگری قشم
چی کجاست؟
آخرین اخبار