به گزارش قشم ۲۴؛ سیدمحمود احمدی روز دوشنبه افزود: در زمان حاضر این تعداد بیمار ماژور از خدمات و نیازهای خونی در بخش تالاسمی بیمارستان پیامبر اعظم(ص) این شهرستان استفاده میکنند.
وی تعداد زوجین ناقل تالاسمی در قشم را یک زوج عنوان کرد و گفت: کار ارجاع این زوج برای آزمایش پی ان دی انجام شده است.
رییس بیمارستان پیامبر اعظم(ص) قشم ادامه داد: روزانه هفت بیمار تالاسمی بزرگسال در این بیمارستان، تزریق خون و خدمات درمانی و پزشکی دریافت میکنند و ۱۰ بیمار نیز به صورت سرپایی برای دریافت خدمات درمانی، بررسی کلی (چک آپ) و مشاوره مراجعه میکنند.
احمدی با بیان اینکه به طور میانگین حدود ۶۲ درصد از مراجعه کنندگان به این بیمارستان را مردان و ۳۸ درصد را زنان تشکیل میدهند، توضیح داد: میانگین سن مراجعه کنندگان از یک تا ۶۱ سال است.
تالاسمی یک بیماری مادرزادی هموگلوبین است که در آن هموگلوبین سالم به اندازه کافی در بدن ساخته نمیشود و به دلیل شکسته شدن مرتب گلبولهای قرمز خون، فرد دچار کم خونی میشود.
تنها درمان بیماران تالاسمی ماژور تزریق مکرر خون است اما با دریافت مکرر خون سطح آهن در این بیماران بالا رفته و موجب آسیب رسیدن به قلب، کبد و کلیهها میشود.
به گفته پزشکان کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور در هنگام تولد طبیعی هستند اما بین سه تا ۱۸ ماهگی با ابتلا به کم خونی رنگشان پریده، خوب نمیخوابند، نمی خواهند غذا بخورند و ممکن است دچار تهوع شوند.
اگر کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور درمان نشوند زندگی سختی خواهند داشت و معمولا بین یک تا هشت سالگی چنانچه خون دریافت نکنند از بین میروند.
نکته مهم این است که بیماران تالاسمی ضمن تحمل درد و رنج فراوان بیماری از زندگی عادی و انجام کارهایی که یک انسان به صورت طبیعی در مسیر حیات خود تجربه میکند نیز باز میمانند که این مساله افسردگی و ناراحتی فراوان را برای آنان به همراه دارد.
بیمارستان تخصصی پیامبر اعظم(ص) بزرگترین و مهمترین مرکز درمانی جزیره قشم محسوب میشود که با ایجاد فضای جدید، تجهیزات کاملا تخصصی، استاندارد و با ارایه خدمات به صورت دولتی، تحولی عظیم در زیر بنای سلامت مردم این جزیره ایجاد کرده است.
این مرکز در حال حاضر دارای ۱۲۸ تخت در بخش های تخصصی سی. سی. یو(مراقبت های ویژه قلب)، آی. سی. یو(مراقب های ویژه)، داخلی، جراحی، اورژانس، نوزادان و اطفال، زنان، بلوک زایمان، ریکاوری، استریلیزاسیون مرکزی، تالاسمی، همودیالیز، آزمایشگاه، رادیولوژی، سونوگرافی و داروخانه شبانه روزی به صورت ۲۴ ساعته فعال و به ارایه خدمات میپردازد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
قشم ۲۴/ ایرنا
راه های ارتباطی: 0917960052 - qeshmnews24@gmail.com